Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wietproef verder vertraagd, meer tijd voor telers

Het Nederlandse Experiment gesloten coffeeshopketen loopt opnieuw vertraging op. Onder meer een elfde deelnemer, 'een grote stad', moet ingepast worden. Ook duurt de selectieprocedure van de laatste twee telers langer en zijn er problemen met het verkrijgen van teeltlocaties en bankrekeningen. Telers hebben aangegeven meer tijd nodig te hebben.  

Acht telers zijn al aangewezen voor deelname aan de proef met legale wietkweek voor recreationeel gebruik. De verwachting is dat de negende en tiende teler ook snel aangewezen worden. De aangewezen telers zijn bezig met het opzetten van hun teeltbedrijf.

De ministers Kuipers en Yeşilgöz-Zegerius schreven gisteren in een brief aan de Tweede Kamer dat de verwachte start van het experiment nu plaatsvindt in het tweede kwartaal van 2023. Daarbij gaat het dan om de zogenaamde overgangsfase, waarbij de kwantiteit, kwaliteit en diversiteit van de geproduceerde hennep en hasjiesj voldoende moet zijn om de deelnemende coffeeshops volledig en bestendig te kunnen bevoorraden, schrijven de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Justitie en Veiligheid.

Lees hier de hele Kamerbrief.