Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opkweek met behulp van papier: nieuw concept voor Van Tuijl

Van Tuijl breidt hun assortiment uit met FiberCell, een concept van het Zweedse bedrijf BCC. Het Fibercell concept biedt een totaaloplossing om jonge planten op te kweken met behulp van papier in plaats van plastic plugs en bestaat uit machines, trays en speciaal ontwikkeld teeltpapier. Van Tuijl biedt dit concept aan op de Nederlandse en Belgische markt.

"In Van Tuijl heeft BCC de ideale partner gevonden om het FiberCell-concept voor de Nederlandse en Belgische markt verder uit te bouwen", zegt Torsten Karlsson, CEO van BCC. "Van Tuijl vertegenwoordigt Plant Paper al jaren op deze markten en is goed bekend met de behoeften en eisen van telers in deze regio. De gecombineerde kennis en uitgebreide ervaring van onze twee bedrijven zal onze klanten goed van pas komen."

BCC is wereldwijd marktleider in containergestuurde kweekoplossingen voor de bosbouwsector. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de machinale oplossingen voor grootschalige vermeerdering van boomkwekerijproducten over de hele wereld. Zo'n 10 jaar geleden nam BCC de strategische beslissing om zich te richten op een op papier gebaseerd teeltsysteem en dit toe te voegen aan haar productportfolio. Uitgebreid onderzoek om de juiste papierkwaliteiten te ontwikkelen en om de machines te ontwerpen en te bouwen die nodig waren voor dit nieuwe vermeerderingssysteem begon en enkele jaren later bracht BCC FiberCell op de markt. Een compleet concept voor telen met behulp van papier was geboren. 

FiberCell wordt gebruikt voor bosbouwgewassen en is op grote schaal geïntroduceerd bij klanten die overal ter wereld agri- en horti gewassen telen. "Met het FiberCell-concept richten we ons ook op de horti- en agri-sectoren", zegt Torsten Karlsson.

In het najaar van 2021 verwierf BCC het recht op de machines die eerder werden verkocht door het Deense bedrijf PlantPaper AS. "De toevoeging van deze machines aan het BCC-productportfolio en het verwelkomen van personeelsleden van Plant Paper in de BCC-familie, heeft onze positie en mogelijkheden verder versterkt."

Voor meer informatie:
BCC AB
Profilgatan 15, 261 35
Landskrona, Zweden
bcc@bccab.com 
www.bccfibercell.com 


Van Tuijl Haaften BV 
Hertog Karelweg 25
4175 LS Haaften
+31 (0) 657351255
frits@vth.nl
www.vth.nl

Publicatiedatum: