Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Brinkman installeert technisch hoogstandje bij Beekenkamp R&D

Royal Brinkman heeft onlangs de complete technische installatie opgeleverd voor de nieuwbouw van het Beekenkamp Research & Development Center aan de Oranjepolderweg in Maasdijk. Royal Brinkman Techniek installeerde hier de water-, elektra en klimaatinstallatie alsook de hygiëne. Centraal bij de nieuwbouw stond het geheel watertechnisch scheiden van de afdelingen Breeding en Elite, om kruisbesmetting van ziekten en plagen te allen tijde te voorkomen.

Beekenkamp Group is zeer content met het resultaat en omschrijft het nieuwe Research and Development Center als ‘State of the art’. En niet voor niets! De hypermoderne nieuwbouw van 22.000 m2 straalt professionaliteit uit en is in gebruik genomen door de afdelingen Veredeling en Onderzoek van de sierteelt divisie van Beekenkamp Group. Het project is een technisch hoogstandje door de bouw van 28 aparte teeltafdelingen. Deze afdelingen worden allemaal afzonderlijk aangestuurd betreffende watergift, klimaat en belichting. De waterstromen binnen het bedrijf zijn van begin tot eind compleet gescheiden. Hiermee hebben de afdelingen Breeding en Elite elk hun eigen watersysteem. De watertechnische uitvoering is zeer divers door de grote variatie in teeltsystemen in de 28 teeltafdelingen; van druppelbevloeiing op teelttafels, een bovenberegenings-installatie, een hogedruk nevelinstallatie tot eb- en vloedinstallaties op betonvloeren en teelttafels.

Klimaat en elektra
Royal Brinkman installeerde ook de complete klimaat- en elektra- installatie. Er is 7,8 km aan voedingskabels getrokken en aangesloten op 3 hoofdverdelers. Deze hoofdverdelers voorzien de 28 teeltafdelingen onafhankelijk van voeding waaronder de belichtingsinstallatie in alle teeltruimtes, waarvan een deel hybride (HPS gecombineerd met LED-belichting).

Hygiëne en desinfectie
Aan het hygiëneprotocol is veel aandacht besteed; zo kiest Beekenkamp voor hygiënesluizen, UV-ontsmetting en het verrijken van het water met zuurstof door twee Moleaer Nanobubbel installaties. Huwasan TR-50 wordt ingezet voor het ontsmetten van het leidingsysteem alsook voor desinfectie van tafels en vloeren.

Trotse partner
Bas Brinkman, technical manager van Royal Brinkman: “We kijken terug op een mooi project waarbij wij onze expertise konden laten zien. We hebben met ons team er alles aangedaan om de planning te halen in een zeer korte periode, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Door de maximale inzet van iedereen en goede onderlinge afstemming is dat gelukt. Bij Beekenkamp Group staat innovatie hoog in het vaandel en ons motto ‘Let’s Improve Together’ sluit hier perfect op aan.”

Klik hier voor meer informatie over het project.

Publicatiedatum: