6 april

Webinar over de mogelijkheden bloemen en planten te importeren vanuit Turkije

U bent actief in de sierteelt en u wilt meer weten over de mogelijkheden om bloemen en planten te importeren vanuit Turkije? Neem dan op 6 april 2022 deel aan een gratis webinar waarbij het Turkse verbond van bloemen- en plantenexporteurs (Turkish Flowers) uitlegt waarom import vanuit Turkije mogelijk een zeer aantrekkelijke optie is.

Bloeiende sector
Door de geografische ligging op het kruispunt tussen Oost en West is Turkije van oudsher een belangrijke handelspartner, ook als het om bloemen- en plantenhandel gaat. De sierteeltsector is een bloeiend onderdeel van de Turkse economie met een exportwaarde van $148 miljoen (USD) in 2021, een stijging van meer dan $94 miljoen sinds 2010. De belangrijkste markten in Europa zijn Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar Turkse sierteeltproducten zijn ook in trek bij afnemers in het Midden-Oosten en andere delen van de wereld.

Waarom dit webinar?
In een kosteloos, 90 minuten durend webinar wil Turkije zich profileren als aanbieder van kwalitatief hoogwaardige bloemen en planten. Het land heeft een groot aantal troeven in handen:  een Mediterraan klimaat, voldoende beschikbare en goede grond, een jonge en toegewijde beroepsbevolking, een sterke ondernemersgeest, een ‘short distance to markets’, en een ongekend groot assortiment. Turkse kwekers exporteren snijbloemen, potplanten, snijgroen, perkplanten, bomen, struiken, vaste planten, decoratie-items (Turkse kransen) naar alle windstreken en hopen via deze missie nieuwe contacten te leggen of bestaande relaties te verstevigen.

De Turkse sierteelt geldt als een dynamisch onderdeel van een snelgroeiende economie en drijft op middelgrote exportbedrijven met gunstige prijzen, top kwaliteit en aanzienlijke productvolumes. Turkije teelt bloemen en planten verspreid over het land. Dit webinar verschaft u een ‘helicopterview’ van een vitale sector.

Voor wie?
Deelname aan het online event is gratis en richt zich vooral op de inkopers van bloemen en planten;  de traditionele groothandel als de retail vertegenwoordigend.  Maar ook veredelaars, kwekers, jongeplantenleveranciers, exporteurs, bloemisten en tuinbouwtoeleveranciers krijgen met dit webinar een goed beeld van Turkije’s sierteeltsector.

Programma
15.00 uur: Het webinar start om 15.00 uur Nederlandse tijd met een welkomstwoord van de heer Ismail Yilmaz, voorzitter van Turkish Flower en zelf snijbloemenkweker en exporteur.

15.15 uur: Presentatie van de allernieuwste sectorvideo van Turkish Flowers

15.20 uur: Presentatie van de heer Umut Sakarya van Turkish Flowers over wie, wat, waar, hoeveel en hoe.  Sakarya verschaft statistische gegevens, geeft inzicht in productlocaties en assortiment en geeft antwoord op de vraag wat Turkse bloemen en planten zo aantrekkelijk maakt voor inkopers.

15.30 uur: Presentie van de heer Azzam Shaffi, international accountmanager bij Royal FloraHolland, de cooperatie die al vele jaren de ‘gateway to Europe’ is voor Turkse bloemen en planten. Shaffi bezocht vele tientallen bloemen- en plantenkwekerijen in Turkije en kent de ondernemers goed en is als geen ander in staat om boeiend beeld te schetsen van productbeschikbaarheid, kwaliteit en de kwekers achter het product.

15.45 uur: Presentatie van de heer Tahsin de Buck Kaya, een door de wol geverfde importeur en exporteur van bloemen en planten met een schat aan een retailervaring. De Buck Kaya is een ‘openminded’ ondernemer met een sociaal hart en hoopt met zijn presentatie een nog intensievere  samenwerking tussen inkopende groothandel en Turkse kwekers te bewerkstelligen.     

16.00 uur: Presentatie van de heer David Bek,  hoogleraar duurzame economie aan Coventry University die het belang zal onderstrepen van het maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) van Turkse bloemen en planten. MVI betekent dat u, naast op de prijs van de producten of diensten ook let op de effecten van de inkoop op milieu en sociale aspecten.

16.15 uur: Met een kort rondetafelgesprek sluit het webinar af.

Presentatie
De presentatie van het webinar is in handen van de heer AIPH Secretaris-Generaal Tim Briercliffe die live vanuit Izmir - een van Turkije’s concentratiegebieden voor bloemen en plantenproductie - de deelnemers vakkundig door het webinar zal leiden. Jungle Talks neemt het organisatorisch/technische deel van het event voor rekening. De voertaal is Engels.

Aanmelden
Het webinar vindt plaats op woensdag 6 april 2022, van 15.00-16.30 uur. Toegang is gratis, aanmelden kan hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven