Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van ‘Sea Anemone’ tot #Ashtag Flowers: een opmerkelijke noviteit van Interplant

Rozenveredelaar Interplant Roses brengt een nieuwe productlijn op de markt: The #Ashtag Flowers. The #Ashtag Flowers is een nieuwe groep rozenvariëteiten met een opvallende, elegante en moderne verschijning. De symmetrisch ingesneden bloemblaadjes maken hun vorm uniek.


Links #Wish, rechts #Sofine. Midden, verschillende noviteiten uit de #Ashtag Flowers serie bij elkaar.

Voor velen is het bijna niet voor te stellen dat de ontwikkeling van een nieuw rozenras soms wel decennia lang kan duren. We gaan in dit geval terug naar het jaar 1990, waarin Interplant in haar testlocatie een zaailing aantreft met een opmerkelijke bloemvorm. Deze rozensoort had geen gladde bloemblaadjes, maar ingesneden randen. In eerste instantie zette het gerafelde patroon niet door in de volgende bloeiperiodes. Toch had de opmerkelijke bloem de aandacht getrokken en Interplant ging verder met ontwikkeling van dit product, onder meer door het uitproberen van verschillende kruisingsouders. Tenslotte verschenen in de zaailingen van 1995 enkele prachtexemplaren met de zo typerende ingesneden, gerafelde bloemen. Langzaam maar zeker werd de ontwikkeling van gerafelde rozensoorten een belangrijk onderdeel van het veredelingsprogramma van Interplant. In de jaren die volgden, werd onder meer gewerkt aan de stabiliteit van de unieke vorm.

In 2006 introduceerde Interplant de karakteristieke bloemvorm in haar snijrozen-veredelingsprogramma, te beginnen met de trosrozen. Er gingen nog enkele jaren voorbij voordat dan eindelijk een geschikte snijroos met deze typerende vorm was geboren. In het jaar 2015 selecteerden we een veelbelovende zaailing met de code T1090-15. Het bleek al snel dat deze roos zeer geliefd was onder kwekers. In 2018 kreeg deze roos de naam ‘Sea Anemone’.

In 2018 werd  ‘Sea Anemone’ geïntroduceerd in Japan door Interplant’s agent Keisei Rose Nurseries. Sea Anemone werd een daverend succes in Japan en wordt dan ook gezien als de ultieme voorloper op wat nu de gloednieuwe #Ashtag Flowers zijn. “Het innovatieve karakter van Sea Anemone is het resultaat van jarenlange passie en innovatie en de unieke samenwerking tussen Interplant en Keisei, samengevat onder de noemer  ‘Roses, Dreams and Happiness to people all over the world’ aldus de heer Ryota Morokawa, president van Keisei Rose Nurseries. Uiteindelijk wordt in 2019 besloten om deze bijzondere rozengroep te voorzien van een eigentijdse naam, te weten  de #Ashtag Flowers. En nu, in 2022, is interplant klaar om de wereld dit fantastische product te laten zien! Enkele voorbeelden van pas geïntroduceerde #Ashtag Flowers zijn de soorten #Wish en #Sofine.  

Meer informatie: www.interplant.nl  / mail@interplant.nl

Publicatiedatum: