Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote belangstelling voor sessies spuittechniek

Door het krimpende middelenpakket wordt het juist toedienen van gewasbeschermingsmiddelen van steeds groter belang. Om inzicht te krijgen op welke manier het meest effectief gebruik kan worden gemaakt van spuitapparatuur, kwamen 160 glastuinbouw-ondernemers, medewerkers en adviseurs vorige week in twee sessies (23 en 25 maart) bijeen in het World Horti Center in Naaldwijk. De organisatie lag in handen van Glastuinbouw Nederland en Vertify.
 
Na het plenaire deel, waar onder andere dieper werd ingegaan op recente ontwikkelingen en precisie gewasbescherming, werd een interactief programma gestart in de onderzoeksafdelingen van Vertify met diverse demonstraties en workshops. Optimaal gebruik maken van spuitapparatuur betekent maximale effectiviteit en minimale milieulast. Daarom werd in de rondleiding langs de diverse onderwerpen niet alleen de diverse spuitapparatuur gedemonstreerd, maar werd er ook gekeken naar het werkingsmechanisme van de verschillende middelen in relatie tot spuittechniek en vroegtijdige monitoring.

Praktisch toepasbaar
Niet alleen nieuwe technieken uit de glastuinbouw werden toegelicht, ook werd besproken hoe de glastuinbouw kan leren van innovaties uit andere sectoren, zoals de akkerbouw. Daarnaast stond precisie-gewasbescherming hoog op de agenda. Tot slot werden de innovatieve toepassingen voor gelijkmatige verdeling van biologische gewasbescherming gepresenteerd.

De bezoekers waren positief gestemd over de getoonde demonstraties. Zij gaven aan de verschillende technieken nog deze week wel te willen toepassen op het eigen bedrijf. Mooi om te horen dat de effectiviteit direct kon worden verhoogd in de praktijk.

bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: