Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jiry de Waal richt vijvers in op Thais paviljoen

Voorbereidingen Floriade in volle gang

De voorbereiding voor de Floriade zijn in volle gang. Op 14 april 2022 opent het evenement haar poorten een half jaar lang in Almere en zullen er allerlei bloemen en planten te zien zijn, inclusief waterplanten. Dit laatste zal worden verzorgd door Jiry de Waal van Adviesbureau de Waal en vijvermeester.nl in Emmeloord. Komende week zal hij starten met het inrichten van de vijvers in het Thaise paviljoen. "We zijn de hekkensluiter. Voor de waterplanten is het wel fijn als ze nog twee weken liggen, dan zijn ze direct mooi bij de opening."

Voorbereidingen Thais Paviljoen

Trots
De Waal is enthousiast, maar ook trots dat hij de vijvers op de Floriade in mag richten. "We zijn 10 jaar geleden begonnen met Adviesbureau De Waal en omdat de Floriade eens in de 10 jaar wordt gehouden is dit de eerste mogelijkheid dat we mee kunnen doen en we zijn doordoor trots dat we ook direct gevraagd zijn."

Waterbeheer
De Waal Adviesbureau geeft advies op het gebied van actief biologisch waterbeheer, gestuurd door dieren en planten. Hij heeft verschillende projecten voor waterschappen en gemeenten en werkt hij samen met deze partijen aan het behoud en creëren van bijvoorbeeld biodiversiteit in bepaalde gebieden. 

Hoveniers, zwemvijverbouwers en particulieren
De helft van de omzet komt echter niet uit deze projecten, maar komt van hoveniers, zwemvijverbouwers en particulieren. "Met onze kennis kunnen we een ieder goed adviseren wat er in de vijver wel of niet geplant moet worden. Dit alles rekening houdend met het budget natuurlijk. Het aanleggen van een vijver is kostbaar, maar als men goed inkoopt kan men er lang plezier van hebben." 

Niet om werk verlegen
De Waal zit om werk niet verlegen. "Ongeveer een miljoen Nederlanders en een half miljoen mensen in Vlaanderen hebben een vijver. Als ze 1 keer per 10 jaar wat kopen voor in de vijver, dan heb je nog steeds 150,000 mensen per jaar die spullen zoeken. En wij kunnen ongeveer 5 à 10.000 klanten beleveren per jaar. Dus werk zat." 


Voorbereidingen Thais paviljoen Floriade in volle gang

Meer waardering voor buitenruimte
Ook De Waal ziet dat men door de corona meer waardering voor de buitenruimte heeft gekregen. "Daarmee is er ook meer budget vrijgekomen. Er valt veel te zien en te beleven in de vijver, van waterbodem, onderwaterstruiken, wateroppervlak, bloemen, juffer, vlinders tot aan ijsvogels. Men is vaak bang dat een vijver veel onderhoud nodig heeft, maar als je weet wat je doet is dat helemaal niet het geval. Daarnaast kan een vijver een grote bijdrage leveren aan het verminderen van urban heating; de omgeving warmt minder snel op en koelt langzamer af." 

Floriade en meer leuke projecten
Komende week start De Waal met het inrichten van de Vijvers op het Thaise paviljoen. "Het kan nog koud zijn in april, dus het was wel even puzzelen om de juiste soorten te vinden die op tijd zullen bloeien. Daarnaast was het ook lastig om de soorten te verkrijgen omdat er momenteel een schaarste is aan planten. Gelukkig is het allemaal op tijd gelukt. De planten zullen deze week geplant worden en zullen dan twee weken de tijd hebben om tot bloei te komen." 

Een volgend project waar De Waal weer naar uit kijkt is het Drijvend Zonnepark De Uivermeertjes. "Dit park hebben we voorzien van een groensingel en ze zullen eerdaags het meer weer op gaan met kratjes met planten en deze daar planten en verder onderhoud uitvoeren."

Voor meer informatie
Jiry De Waal
Adviesbureau de Waal
adviesbureaudewaal.nl

Vijvermeester.nl
vijvermeester.nl