Uit de oude doos: Wateringse groente- en fruitveiling

In 1889 werd de eerste veiling in Wateringen gehouden in het café van Jan van der Valck genaamd De Valck. De caféveilingen werden tot aan de veilingfusie in 1973 gehouden aan de Dorpskade. Na de veilingfusie van 1973 bleek er in Wateringen geen behoefte meer te zijn aan een veiling en zo werd er in 1973 de laatste veiling in Wateringen gesloten. Het aantal warenhuizen en tuindersbedrijven bleef inmiddels doorgroeien.

Een van de eerste type afmijn-apparaten in Wateringse groente- en fruitveiling aan de Dorpskade in Wateringen. Op de foto: Bert Reijgersberg, Jan van der Kley, Klaas de Baan, Richard Kramers, Ir. Smit en Klaas van den Berg, Leen van Gaalen, Leen van der Wilk, Dorus van Gaalen en Maarten Meijburg (1938)

Interieur van de eerste Wateringse veilinghal van de groente- en fruitveiling Wateringen aan de Dorpskade in Wateringen. Houten bakken waren toen nog niet in gebruik, de producten werden aangevoerd in manden (1915)

Op de foto: Cornelis Kruik (cafehouder van het Zwaantje, tevens hulp aan de veiling), mevr. C. Veenman-van Bergehenegouwen (buffethoudster), A. Zuiderwijk (veilingschipper), Dorus van Gaalen (aanwijzer), Bert Reijgersberg (afslager), Jan Vis (bestuurslid uit Kwintsheul) (1927)

Bron: Erfgoed Westland (Historisch Archief Westland)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven