Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anexo en Enavi starten samenwerking

De Energie-infrabedrijven Anexo B.V. en Enavi B.V. zijn in 2022 een strategisch samenwerkingsverband aangegaan. De ontwikkelingen in de energiewereld gaan hard, zien zij. Het huidige en toekomstige energiesysteem vraagt veel op het gebied van energiemetingen, inzicht in verbruik en efficiency. Door samen te werken in kennisdeling en dataverwerking vanuit de unieke expertise van de twee bedrijven is de verwachting een betere dienstverlening naar klanten te kunnen leveren.

Beide partijen ondersteunen energie-intensieve bedrijven bij energievraagstukken om duurzaamheidsdoelen te bereiken. Zonne-energie, windenergie en geothermie vormen een steeds belangrijker onderdeel van de energiemix. Ook zien ze steeds meer ketenoplossingen en decentraal gestuurde systemen ontstaan als antwoord op de vraag naar verduurzaming met name in de bouw en industrie. Bij dit soort nieuwe samenwerkingsverbanden zijn ook slimme energieoplossingen nodig, zoals bijvoorbeeld multi-commodity smart grids.

Ric Houwen, salesmanager bij Anexo: “Het meten en regelen van de energiestromen wordt daarom steeds complexer en daarmee ook de behoefte om inzicht te verkrijgen en tijdig in te grijpen. Deze ontwikkelingen vragen om kennis en expertise om bij te blijven en te innoveren. Door de samenwerking wordt kennis en expertise gedeeld en kunnen beide meetbedrijven klanten passende oplossingen aanbieden. Daarnaast zal Anexo diensten op het gebied van datavalidatie en verwerking in opdracht van Enavi uitvoeren.”

“Er zijn veel overeenkomsten in bedrijfscultuur. Korte lijnen, persoonlijke benadering en aandacht voor klanten hebben beide bedrijven gemeen”, zegt Rik Middel, commercieel manager bij Enavi. “In het contact verandert er voor klanten van beide bedrijven niets”, vervolgt hij. “Wel is de verwachting dat klanten in de nabije toekomst toegang krijgen tot meer diensten van toegevoegde waarde. Te denken valt aan meet- en infrastructuurdiensten die het handhaven van de energiebalans mogelijk maken middels real time data, dashboards en alarmeringen.”

Voor meer informatie:
Anexo Energy
www.anexo.energy 



Enavi
www.enavi.nl 

Publicatiedatum: