Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenniscafé Let’s Connect van start, eerstvolgende bijeenkomst 13 april

AVAG, Dutch Greenhouse Delta, HortiHeroes en World Horti Center starten met kenniscafé Let’s Connect. Onder deze noemer trekken de organisaties samen op in de organisatie van maandelijkse netwerkbijeenkomsten voor en door professionals en ondernemers binnen en buiten de tuinbouwsector. Hierdoor komen kennis, kunde en netwerk van de organisaties samen ten gunste van de Food & Flowersector.

De insteek van deze maandelijkse netwerkbijeenkomsten is nieuwe mensen ontmoeten, netwerk vergroten, kennis delen en goede gesprekken voeren. Het programma focust zich op samenkomen en netwerken. Daarnaast wordt er elke maand aandacht besteed aan een inhoudelijk thema. Daarmee beogen de organisaties de ideale springplank te creëren voor nieuwe ideeën en samenwerkingen die de food- en flowerindustrie verder gaan helpen.

The Future of Flowers – all about sustainability
Op woensdag 13 april betreedt Raimon Loman, CSR Manager van Dutch Flower Group (DFG) het podium van het netwerk- en evenementenplein in World Horti Center, voor een presentatie over duurzaamheid binnen de sierteeltsector. Dit handelsbedrijf voor bloemen en planten is een voortrekker als het gaat om duurzaamheid. Loman deelt tijdens het kenniscafé de lessons learned van DFG op de reis van verduurzaming, alsook op het gebied van samenwerking binnen de sector. Daarnaast is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de duurzame uitdagingen waar de sector voor staat.

“Met onze stevige duurzaamheidsambities voor de komende jaren, is juist samenwerking in de gehele keten cruciaal om als sector toekomstproof te blijven. Een duurzame wereld bereik je immers niet alleen”, aldus Loman.

Van internationaal zakendoen tot aantrekken van talent
The Future of Flowers is daarmee het tweede inhoudelijke thema dat de organisaties aangrijpen tijdens het kenniscafé. Op 9 maart vond de eerste Let’s Connect plaats met het inhoudelijke thema: zakendoen in andere culturen. Een panel van experts ging onder leiding van moderator Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta, in gesprek over internationaal zakendoen.

Op woensdag 11 mei neemt Bea Aarnoutse, veelgevraagd spreker en auteur van ‘Alignment 2.0 en Happy change’ de microfoon van Lomans over om te spreken over hoe organisaties een magneet kunnen worden voor jong talent.


Raimon Loman

Programma en aanmelden
Van 16:00 – 16:30 uur gaat Loman in op duurzaamheid binnen de keten. Daarna is er ruimte om te netwerken. Aanmelden voor de Let’s Connect netwerkbijeenkomst op woensdag 13 april van 16:00 – 17:30 uur kan via deze pagina.

De Let’s Connect-bijeenkomsten van het kenniscafé vinden plaats op het netwerkplein op de beursvloer in het World Horti Center, clubhuis van de glastuinbouwsector. 

Bron: World Horti Center

Publicatiedatum: