Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Directeur Van Dijk heating zwaait af, overname door GTG

Greenhouse Technology Group is de nieuwe eigenaar van Van Dijk heating, gespecialiseerd in klimaat- en verwarmingstechniek voor de glastuinbouw. Aanleiding voor de overname is het terugtreden van algemeen directeur Hans Harting. Hij wordt opgevolgd door Freek van Rijn, die op 11 april in dienst treedt. “Dit is positief voor alle betrokkenen, inclusief onze medewerkers en klanten”, aldus Harting.

Hans Harting en commercieel directeur Joek van der Zeeuw, de twee aandeelhouders van Van Dijk heating, zochten al enige tijd naar een investeringspartij die bij hun bedrijf past.

“Greenhouse Technology Group is een groep jonge, enthousiaste investeerders met een focus op tuinbouwtechnologie”, aldus de scheidend algemeen directeur. “Het is een perfecte match, die de continuïteit garandeert en ruimte biedt voor toekomstige innovaties en groei. We zijn financieel kerngezond, hebben een goed gevulde orderportefeuille en mooie toekomstplannen. De realisatie daarvan kan ik met een gerust hart overlaten aan ons geweldige team en de nieuwe eigenaren.”


Hans Harting, Freek van Rijn en Joek van der Zeeuw brengen een toost uit

Nieuwe algemeen directeur
Van der Zeeuw ruilt zijn aandelen in voor een participatie in GTG. Evenals operationeel directeur Frans van Winden blijft hij aan in zijn huidige functie.

Harting wordt opgevolgd door Freek van Rijn (35), die naam maakte als internationaal projectleider bij kassenbouwer Certhon. Van Rijn studeerde werktuigbouw aan de Technische Universiteit Delft en bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. Vanaf 11 april stelt hij zijn brede kennis en ruime werkervaring ter beschikking van Van Dijk heating, dat onder eigen naam actief blijft.

No-nonsense
“Ik heb heel veel zin om bij het bedrijf aan de slag te gaan”, zegt aankomend algemeen directeur Van Rijn. “Van Dijk heating staat wereldwijd hoog aangeschreven en biedt oplossingen die bijdragen aan een efficiënte, duurzame teeltomgeving. Het is een servicegericht no-nonsense bedrijf met een platte structuur en een open, mensgerichte bedrijfscultuur. Die kernwaarden staan al tientallen jaren overeind en dat is mede de verdienste van Hans. Die lijn trek ik graag door.”

Harting begon zijn carrière bij het bedrijf in 1978 als rechterhand van oprichter en naamgever ir. Piet van Dijk. In 2004 volgde een management buy-out en werd hij algemeen directeur. Hij blijft tot het einde van dit jaar in dienst om Van Rijn in te werken en zijn taken over te dragen.

Voor meer informatie:
Van Dijk Heating
sales@vandijkheating.nl  
www.vandijkheating.com

Publicatiedatum: