Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Inbreng ondernemersgroepen is fundament van Kennis in je Kas”

“Het is spijtig dat er een grote crisis nodig is voor het gewenste brede draagvlak voor Kennis in je Kas, maar het belang van gewasoverstijgend onderzoek is door geen teler meer te ontkennen.” Dat zegt vaste planten-, pot- en perkplantenteler Arnoud van der Knaap, lid van de Programmaraad van Kijk. Hij pleit voor een grotere betrokkenheid van telers bij ondernemersgroepen voor de verschillende gewassen. “Voor telers, door telers, dat is immers de kracht van het programma.”

Als achtste in de rij interviews met leden van de Programmaraad van KijK onderschrijft ook Arnoud van der Knaap dat de beoordeling van onderzoeksvoorstellen inmiddels naar wens verloopt. “Hoe beter het voorstel dat al door de ondernemersgroepen is beoordeeld, hoe efficiënter wij een project kunnen beoordelen. In het begin hadden we meer discussie over de mate waarop een project gewasoverstijgend is, maar daarin zijn goede stappen gezet.”

De teler uit De Kwakel is ook content met de samenwerking met de projectmanagers van de programma’s Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid, Glastuinbouw Waterproof en Kas als Energiebron. “Wij hebben niet alle specifieke kennis over alle onderwerpen paraat, dan is een toelichting vanuit de programma’s erg nuttig.”

Lees hier het uitgebreide gesprek op Kennis in je Kas

Publicatiedatum: