Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
250.000 euro opgehaald!

361 karren geveild voor hulp aan Oekraïne

Tholen - Vanochtend werden op de klokken van Royal FloraHolland 361 karren geveild in een benefietveiling voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Deze karren, met daarop snijbloemen, tropische planten, perkgoed en boomkwekerijproducten - kortom het hele assortiment, werd geleverd door een grote groep kwekers die daarmee gehoor gaven aan de oproep mee te doen.


Foto's via Twitter, @Snoekbokaal


Twee voorbeelden (uit tientallen, zo niet enkele honderden): links een kar van Vilosa met kalachoe, rechts roosjes uit Afrika van Holla Roses.

De opbrengst wordt z.s.m. bekendgemaakt, zo meldt de veiling. Naar verluidt rondt de coöperatie zelf het bedrag nog af op een mooi rond getal. Het geld zal worden overgemaakt op Giro 555.

Update: 250.000 euro! In een zojuist uitgegaan persbericht laat de coöperatie weten dat de veiling ruim 165.000 euro heeft opgebracht. Daar komt 41.000 euro bij, welke vorige week al met verschillende individuele initiatieven werd opgehaald. Met transactiekosten voor kosten van de kwekers is het bedrag met nog eens 14.000 euro opgehoogd, waarop FloraHolland de boel tot slot heeft afgerond op 250.000 euro.