Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winterharde tuinorchideeën Garden Orchids naar hoger plan getild

Het voorjaar is in zicht en daarmee begint het seizoen voor de tuinorchideeën weer. Dit jaar zijn de winterharde Garden Orchids, een productlijn van Anthura, weer verder verbeterd. Daarnaast worden de planten geleverd in een vernieuwde en duurzamere verpakking

Calanthe
Deze winterharde Garden Orchids zijn schoonheden met uitbundige bloemen met een exotische uitstraling in verschillende kleuren. Ondergronds maken zij steeds nieuwe scheuten, die resulteren in meer bloemen boven de grond.

Sterker en meer bloemen
“Als veredelaar van tuinorchideeën is er bij ons het gehele jaar door een constante focus op de kwaliteit. En met resultaat! De tuinorchideeën zijn dit seizoen wéér beter van kwaliteit door betere kruisingen en een verbeterde teeltmethode. De planten zijn sterker, geven meer bloemen en bloeien langer.”


Cypripedium

Duurzame verpakking
Een taupekleurige teeltpot vervangt het zwarte plastic. Hierdoor is het beter te recyclen als het bij het plastic afval wordt weggegooid. De vernieuwde potcover heeft veel pluspunten: de verduurzaamde potcover is kleiner en minder gecompliceerd van vorm, waardoor er 50% minder materiaal nodig is.

Betere belading
Het formaat pot is iets kleiner, waardoor er 10 planten extra per laag en twee extra lagen op een Deense container (CC) passen. De totale belading is voortaan 350 stuks per CC (+43%), hetgeen resulteert in minder uitstoot gedurende transport en flink lagere transportkosten per plant.


Links: Pleione, recht: Bletilla

Presentatie
De potcover is niet alleen duurzamer, maar deze verpakking is ook een mooiere presentatie in het schap. De look en feel is hetzelfde als voorheen en zorgt voor een stukje herkenbaarheid. Het materiaal is opnieuw karton, maar nu voorzien van een waterafstotende coating op plantaardige basis, dus onveranderd zeer goed recyclebaar en het kan gewoon bij het oud papier.

De kleuren op de verpakking zijn levendiger, waardoor deze beter opvallen en de sleeve is in de kleur van de bloemen van het betreffende ras. Elke verpakking heeft een unieke barcode per ras en is uiteraard voorzien van het Plantenpaspoort. Er is ook geen label nodig: alle informatie staat op de verpakking!

Beschikbaarheid 
Deze tuinorchideeën zijn te bestellen via de bekende kanalen zoals bijvoorbeeld Floriday. Vanaf april komen ze bij de consument in bloei. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Dennis van Veldhoven (dvv@anthura.nl / tel. 06-23241914) of kijk op www.gardenorchid.com.

Publicatiedatum: