Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan de Neef, Smart Packaging Solutions:

"De grote vraag is waar het met de papierprijzen naartoe gaat"

Tholen - De stijgende energieprijzen hebben momenteel forse impact op de aanvoer van papier en karton voor de verpakkingsindustrie. Zo zijn in Finland enkele papierfabrieken stilgelegd en ook enkele Franse fabrieken zijn gestopt met produceren. "De situatie is momenteel dramatisch," vertelt Johan de Neef, Managing Director van Smart Packaging Solutions . "Wij leveren massief karton aan klanten, zoals tuinders die momenteel hun teelten niet opstarten vanwege de hoge gasprijs. Dat is een sector die werkt tussen de -2 en +2% marge. Het is een understatement dat de sector in gigantisch zwaar vaarwater zit en zij voelen de prijsstijgingen keihard."



"We hebben als geïntegreerd bedrijf gelukkig nog geen nee hoeven te verkopen, omdat we voldoende grondstoffen tot onze beschikking hebben. De omzet is wel wat getroffen door een wat lagere vraag, maar we waren dan ook erg zwaar bezet", aldus Johan. "De grote vraag is wel waar de papierprijzen naartoe gaan. Offertes geven we nog voor maximaal een maand af. Het is spijtig genoeg, maar contracten voor meerdere maanden zijn momenteel niet aan de orde. Ik zie de prijzen ook nog wel verder stijgen, al blijft het gissen waar de prijs naartoe gaat. We leven momenteel bij de dag."

Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
+32 52 26 19 25
johan.de.neef@smartpaso.com 
www.smartpaso.com