Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Irene Schouten onthult coincard met munten ter ere van Floriade Expo 2022

Olympisch kampioen schaatsen Irene Schouten heeft gisteren de uitgifte van de Koninklijke Nederlandse Munt voor Floriade Expo 2022 onthuld. Middels een speciaal ontworpen coincard met daarin twee Nederlandse 20 cent euromunten en een 2 cent euromunt, tezamen het jaartal 2022 vormend, wordt de aanstaande opening van Floriade gevierd.

Na de onthulling plantte Schouten symbolisch de eerste boom voor het bos. Floriade Expo 2022 staat in het teken van ‘Growing Green Cities’, waarmee de Expo aandacht vraagt voor het vergroenen van steden. Schouten komt uit een familie van tulpentelers en kent de tuinbouwsector daardoor als geen ander: ‘Als iemand uit een trotse tulpenkwekersfamilie vind ik het natuurlijk mooi dat er met Floriade aandacht voor deze belangrijke sector wordt gevraagd, zeker in het kader van duurzaamheid. De coincard is hier een mooie bekroning op. Dat met een gedeelte van de opbrengst een bos wordt geplant is al helemaal mooi!’

Floriade Expo 2022
Eens in de 10 jaar vormt een stad in Nederland het decor van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Dit jaar staat Almere van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in het teken van bomen, bloemen, planten, groenten, fruit en groene innovaties die allemaal in het thema ‘Growing Green Cities’ passen.

Ontwerp
De Floriade coincard staat geheel in teken van het thema ‘Growing Green Cities’. De coincard bevat twee Nederlandse 20 cent euromunten en een 2 cent euromunt uit 2022. Dit benadrukt het jaar 2022 waarin de Floriade in Almere plaatsvond. Een gedeelte van de opbrengst van de coincard gaat naar het planten van een bos.

De coincard is verkrijgbaar op www.knm.nl/floriade.

Publicatiedatum: