Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elk jaar 5% besparen op arbeid

Arbeid is voor de meeste potplanten- telers een grote uitdaging. Gelukkig staat innovatie in de tuinbouw niet stil. WPS vroeg Jelle Strijbis, directeur van SV.CO, wat zijn uitdaging is op het gebied van automatisering. Met op drie locaties een WPS systeem, van Vision sorteren tot de SmartFlo transportsysteembanden, helpt dit bedrijf om optimale werkomstandigheden te creëren. Zo kan SV.CO meer planten leveren zonder dat werknemers overuren maken.

“Toen we 8 jaar geleden op deze locatie op de Kreekrug kwamen, was het zoeken op welke manier wij de kas konden inregelen. Rekening houdend met de zachte grond waren de mogelijkheden beperkt. Daarnaast beperkte de economische crisis onze investeringsruimte, daarom wilden we op kleine schaal beginnen. Wij maakten onze keuze voor WPS, omdat het SmartFlo systeem veel flexibiliteit biedt in combinatie met een erfgoedvloer. Nu de kas al jaren helemaal vol staat met 23cm potten, benutten wij die echt optimaal en maken de in WPS SmartFlo geïntegreerde Decramec uitzet- en neerzetmachines het werken met de handen minimaal.” 

Jelle beaamt handsfree growing: “Wij doen nog steeds investeringen die we terugverdienen en zijn dus altijd bezig met automatisering. Wij willen elk jaar 5% op arbeid besparen en dat is nodig om onze groeiambities waar te maken. Met de tijd die dan overblijft, zijn we alweer bezig met de volgende automatiseringsslag. Dit staat nooit stil, zeker niet met de 35 miljoen planten per jaar die wij telen.”

Efficiënter planten verwerken door middel van werkplekken
“Komende zomer gaat WPS de afleverbuffer uitbreiden, een extra Vision-camera en ordersoftware realiseren op locatie Burgerdijkseweg Onze handmatige orders worden dan door de ordersoftware van het sorteersysteem vanuit de buffer naar de nieuwe werkplekken gestuurd. Daardoor worden orders gemakkelijker verwerkt. Bovendien zorgt dit systeem dat we efficiënter de planten kunnen verwerken, zodat we ook op hoogtijdagen op tijd klaar kunnen zijn.”

Tijd voor leuke dingen
“Wat ik doe als ik echt tijd over heb? Ik ga graag met mijn gezin op pad. Naar de bioscoop of ergens koffiedrinken. Ook sport ik in mijn vrije tijd en kijk ik graag voetbal. Daarnaast maak ik ook graag tijd vrij om inspiratie op te doen bij collega-telers. Want ook met andere producten, potmaten of processen, vind ik het stoer te zien hoe automatisering in elke kas weer anders uitpakt. Zo krijg ik zelf ook weer ideeën hoe het op onze tuin misschien nog beter kan werken. Mijn tip voor collega-telers is dan ook: zoek elkaar op, deel kennis en ervaringen en laat je inspireren.”

Voor meer informatie:
SV.CO
T: +31 (0)174 515448
verkoop@svco.nl
www.svco.nl

 

WPS
T +31 (0)174 671 371
info@wps.eu
www.wps.eu/nl
 
 
Publicatiedatum: