Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zowel HPS als LED in assortiment van Agrolux en Gavita

Tholen - Agrolux en Gavita zijn sinds een aantal jaar onderdeel van de Hawthorne Gardening Company. Dat merken ze op de werkvloer ook, de Amerikaanse eigenaar heeft de bedrijven nieuw elan gegeven, een nieuw team en een nieuw portfolio. Nick Boelen, Global Sales Director, is nu twee jaar werkzaam bij Agrolux/Gavita, en vertelt ons over zijn ervaringen en verwachtingen.



Samen verder
“Een half jaar terug zijn we begonnen met het samenvoegen van de bedrijven Gavita en Agrolux. Daarvoor werd er samengewerkt, maar het afgelopen jaar is de samenwerking met onze Amerikaanse collega’s verstevigd. We hebben de krachten gebundeld en dat heeft ons een prachtig verkoopseizoen opgeleverd.”

Nick spreekt van een ‘sterk portfolio’, wat een troefkaart is in een tijdperk waarin een beweging sterk zichtbaar is van HPS naar LED. “Dankzij de bundeling van Gavita en Agrolux, maar ook zeker dankzij de samenwerking met moederbedrijf Hawthorne, zijn we het verkoopseizoen aangevlogen met een waanzinnig portfolio. We zitten er nog middenin, maar we kunnen nu al zeggen dat het verkoopseizoen naar volle tevredenheid verloopt.”

Ontwikkeling en levering
Agrolux en Gavita krijgen daarbij steun van het moederbedrijf. “Daar zitten knappe koppen die ons helpen, en we kunnen daarbij ook snel schakelen.” De samenwerking tussen het Nederlandse en het Amerikaanse R&D-team draagt bij aan een samenwerking op hoog niveau.

De krachtenbundeling speelt ook een belangrijke rol in het verstevigen van de leveringsketen. “We hebben de hele supply chain naar een hoger niveau kunnen tillen, en we hebben onze capaciteit enorm kunnen uitbreiden, of eigenlijk ‘oprekken’. Daardoor zijn we prima in staat om projecten overal ter wereld te beleveren.”

Dutch design
Wat niet is veranderd, is dat de assemblage grotendeels in Nederland plaatsvindt. Het bedrijf spreekt dan ook graag van ‘Dutch design’, want ook het ontwerp van de armaturen is hier uitgedacht, met de nodige input vanuit het Westland. “Weliswaar in co-creatie met de Amerikanen, maar het zijn slimme enthousiaste jonge mensen in R&D en in het designteam die hier aan de knoppen draaien. Daar zijn we trots op.”

Teamwork
Zoals gezegd speelt het verkoopteam een belangrijke rol binnen de combinatie Gavita-Agrolux. Nick stelt ze aan ons voor. “Mario Taal draait al heel wat jaartjes bij ons mee, en is nog steeds ‘going strong’ in Benelux en Zuid-Europa. Daarnaast hebben we ons team mogen versterken met Sunny Smit, die gaat werken voor klanten in het Westland en het noorden van Nederland. En we hebben Naomi van der Linden in een combinatiefunctie, met sales support en accountmanagement voor de regio Westland.” En daar houdt het niet bij op, binnenkort starten nog drie nieuwe collega’s bij het verkoopteam.

Een belichtingsinstallatie kopen is een flinke investering, en wat Nick heeft gemerkt is dat klanten heel erg aan één merk vasthouden. “Na de succesvolle installatie stappen klanten niet zo snel over. Dus we luisteren goed naar wat de klant wil.”   

Agrolux en Gavita zijn groot geworden door hun HPS-portfolio, dus dat koesteren ze. “Maar we zijn ook zo trots als een pauw op de introductie van de Wega-familie, onze nieuwe LED-armatuur. Die productlijn bestaat uit drie pijlers: Eco, Plus en Max.”


Wega-armatuur

Verschillende outputniveaus
De drie verschillende lampen in deze nieuwe productfamilie hebben verschillende wattages, waardoor je verschillende outputniveaus krijgt, de Max gaat tot wel 3700 µmol/s. De Wega-lampen zijn daarnaast ook dimbaar en verkrijgbaar in verschillende spectra.

“We zijn ook trots op het compacte design, dat is echt toegespitst op gebruik in de kas, met een heel laag schaduweffect. Met de passieve koeling is het een heel efficiënte LED-lijn geworden,” vertelt Nick.

Door die diversiteit aan spectra is de Wega-familie geschikt voor een scala aan gewassen, van sierteelt tot groenten. “De LED-lampen genieten nu al grote populariteit wereldwijd. Onze Wega vindt zijn weg van aardbeien, en hogedraadgewassen als komkommer en tomaat tot snijbloemen, potplanten. De eerste grote order viel dit seizoen in oktober, en sindsdien neemt het echt een vlucht.”

Maar wat maakt de nieuwe lamp dan zo gewild? Nick vergelijkt het met een nieuwe iPhone; net als die smartphone heeft de nieuwe Wega-lamp een compact design, gecombineerd met hoge output, efficiency dus.

“Ook de lenstechnologie is een sterk punt. Deze zorgt voor betere verspreiding van het licht door kas en gewas, met als gevolg een uniform lichtbeeld. Dat is heel belangrijk voor chrysanten en andere snijgewassen, maar ook voor hogedraadgewassen.”

Voor meer informatie:
Nick Boelen
Agrolux
+31 (0)174 610 820
nick.boelen@agrolux.com 
www.agrolux.com