Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inwoners San Francisco bezoeken massaal Flower Bulb Day in San Francisco

Op 5 maart jl. vond in het centrum van San Francisco ‘Flower Bulb Day’ plaats. Duizenden bezoekers kwamen op het evenement af om een gratis bos tulpen te plukken uit de tuin met 100.000 tulpen die hiervoor op Union Square was aangelegd. De tulpen worden in de Verenigde Staten door een Amerikaanse bloemenkweker geproduceerd uit voornamelijk in Nederland geteelde bloembollen. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor de viering van Internationale Vrouwendag, maar het is ook het moment waarop het voorjaar wordt ingeluid.

https://agfstorage.blob.core.windows.net/misc/FD_com/2022/03/07/sf12.jpg

Flower Bulb Day wordt georganiseerd door Royal Anthos, de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten. Dit jaar was de vierde keer dat de inwoners van San Francisco de pluktuin konden bezoeken. Vorig jaar kon niet doorgaan vanwege Covid-19. “De gevolgen daarvan hebben diepe sporen achtergelaten”, zo zegt Henk Westerhof, voorzitter van Royal Anthos. “Halflege winkelstraten, aanzienlijk minder toeristen, toenemende criminaliteit en veel dichtgespijkerde winkelpanden gaven na twee jaar Covid een mistroostige aanblik van de stad. Het was dan ook merkbaar dat de inwoners snakten naar ons vrolijke en kleurrijke evenement. Uit de reacties van de bezoekers was duidelijk merkbaar dat we in die opzet zijn geslaagd”, aldus Henk Westerhof.

https://agfstorage.blob.core.windows.net/misc/FD_com/2022/03/07/sf3.jpg

Flower Bulb Day wordt mede mogelijk gemaakt door een driejarige subsidie die Royal Anthos van de Europese Unie ontvangt ter bevordering van de export van bloembollen naar de Verenigde Staten. Recente exportcijfers tonen aan dat die export groeit en dat er jaarlijks meer dan 1 miljard bloembollen naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd, waarvan tulpen met plm. 0,5 miljard stuks het grootste aandeel heeft.

https://agfstorage.blob.core.windows.net/misc/FD_com/2022/03/07/sf2.jpg

Klik hier voor meer informatie over FlowerBulbDay.

Publicatiedatum: