Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijeenkomsten over actuele zaken rondom arbeid en werkgeverschap

Het is inmiddels een goede gewoonte om aan de start van het nieuwe jaar ondernemers in de agrarische sector bij te praten over de actuele zaken rondom arbeid en werkgeverschap. Ook dit jaar organiseert de Werkgeverslijn Land- en Tuinbouw een serie werkgevers-bijeenkomsten.
 
Dit jaar in de vorm van een viertal interessante online bijeenkomsten waar werkgevers actief aan het gesprek mee kunnen doen en vragen kunnen stellen. De werkgeversbijeenkomsten zijn praktisch ingestoken: aan het eind van elke online werkgeversbijeenkomst heeft de kijker handvatten ontvangen waar hij of zij direct mee aan de slag kan. De thematische werkgeversbijeenkomsten worden voorafgegaan door een politiek gesprek dat georganiseerd wordt door LTO Nederland.

Politiek gesprek - 7 maart
Op maandag 7 maart van 16.00 tot 17.15 uur organiseert LTO Nederland een online politiek gesprek met Anne-Marijke Podt (D66) en Chris Stoffer (SGP) over de actuele zaken rondom werkgeverschap. De thema’s krapte op de arbeidsmarkt, kosten van arbeid, huisvesting en boeien & binden worden besproken. Hierover gaat Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap & Onderwijs LTO Nederland, samen met de Kamerleden in gesprek. De vraag die centraal staat is: wat kunnen we als land- en tuinbouw van de politiek verwachten? Het gesprek kan live gevolgd worden en vragen kunnen via de chat aan de Kamerleden worden gesteld.

Programma werkgeversbijeenkomsten:

Donderdag 10 maart, 19.30 uur – Krapte op de arbeidsmarkt (45 min.)
Welke doelgroepen kun je inzetten om je vacatures in te vullen? Hoe profileer je jezelf als werkgever? We bespreken concrete tips voor werving & selectie van medewerkers.

Donderdag 10 maart, 20.30 uur – Kosten van arbeid (45 min.)
Inzicht in loonkosten: wat zijn de actuele loonsomfactoren? Hoe blijf je interessant voor werknemers? Hoe kun je besparen op loonkosten en hoe maak je goede afspraken over tarieven met je uitzendbureau?

Dinsdag 15 maart, 19.30 uur – Huisvesting van internationale werknemers (45 min.)
Huisvesting als wervingsinstrument: hoe zorg je voor kwaliteit? Hoe ga je in gesprek met je gemeente over het realiseren van huisvesting? Laat je bijpraten over de huisvestingskeurmerken AKF en SNF en de plannen van de overheid.

Dinsdag 15 maart, 20.30 uur – Boeien en binden van werknemers (45 min.)
Leer meer over hoe je het gesprek aangaat met je werknemer en welke rol scholing en ontwikkeling heeft bij het boeien en binden van medewerkers en hen binden aan je bedrijf.

Aanmelden  
Voor meer informatie en aanmelding zie www.werkgeverslijn.nl/werkgeversbijeenkomsten2022.

Publicatiedatum: