Circulair retoursysteem TrayC uitgebreid met zes trays

Het retoursysteem TrayC wat Modiform begin 2021 samen met Landgard heeft gelanceerd, wordt uitgebreid met zes trays. Met de vijf eerder opgenomen modellen omvat TrayC elf trays. De trays worden gemaakt van 100% gerecycled polystyreen (PS); er komt geen nieuw kunststof aan te pas. Ook voegt Modiform geen kleurstof toe. Hierdoor bepaalt het gerecyclede materiaal de kleur van deze trays. Daarnaast zijn alle modellen nu ook geschikt om meermalig te gebruiken. Met TrayC worden transporttrays binnen een circulair systeem gehouden. Met de uitbreiding is weer een stap in verdere verduurzaming van de branche gezet.

Landgard haalt via een retoursysteem gebruikte trays bij Duitse bouwmarktketens terug. Op een centraal inzamelpunt worden de trays gesorteerd voor hergebruik of recycling. Indien hergebruik niet meer mogelijk is, recyclet Modiform deze trays intern en maakt er nieuwe trays van. Door het uniform gebruiken van één materiaalsoort -namelijk PS- wordt het recyclingpercentage verhoogd. De recycling is makkelijker, efficiënter en dus duurzamer te organiseren. Trays uit de TrayC-range zijn dus niet zomaar trays; ze zijn een belangrijk onderdeel in een groter circulair systeem.

Modiform heeft met Horizon2025 een ambitie geformuleerd om samen met de hele keten de branche duurzaam te veranderen. John van der Maarel (Sales Director Modiform): “Wij zijn er trots op dat we samen met Landgard deze innovatieve samenwerking zijn gestart en  uitbreiden. Het is een van de voorbeelden van samenwerking om met de hele keten onze ambitie Horizon2025 te behalen én de materialenkringloop te sluiten. Met TrayC weet onze klant zeker dat hij een duurzame keuze maakt.”

TrayC-modellen
De nieuw opgenomen trays zijn geschikt voor de potmaten 9-13 cm en hebben een belading van vijf of zes trays per Deense laag. Van de andere modellen voor potmaten 9-13 cm passen er vier trays op een Deense laag. Deze modellen werden in cool grey/zwart  uitgevoerd, maar worden vanaf heden volledig in het zwart gemaakt. TrayC wordt met de toevoeging van de nieuwe modellen verder uitgerold bij de Landgard Cash & Carry-winkels. Kwekers kunnen de TrayC-trays ook voor andere situaties gebruiken. TrayC-modellen zijn herkenbaar aan het TrayC-logo.

Overzicht TrayC-modellen:

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
T: +31 (0) 33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven