Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Xcarrier

Optimalisatie van de kweek en levering van jonge planten via dynamische trays

De logistiek rondom de opkweek en aflevering van uitgangsmateriaal kan bijzonder lastig zijn. Enerzijds is het product kwetsbaar en moet het met de grootste zorg behandeld worden. Anderzijds wil men uiteraard efficiënt omgaan met de vrachtcapaciteit.

Daarom heeft Syngenta Flowers, in samenwerking met BPO, Xcarrier ontworpen. Dit systeem bestaat uit twee afzonderlijke onderdelen. Een herbruikbare bewortelingstray die vergelijkbaar is met de plastic wegwerptrays en een transporttray die de bewortelingstray vasthoudt tijdens de levering en compatibel is met de Xtray.

Volgens de ontwerpers heeft dit systeem drie voordelen. "Ten eerste komt het de gezondheid en kwaliteit van de plant ten goede. Het geeft 11 cm plantruimte bij het stapelen, waardoor het risico op beschadiging van de planten afneemt. Bovendien maakt het efficiënt gebruik van de ruimte, waardoor het gebruik van CC-karren in het leveringsproces wordt verminderd.

"Zo kun je bijvoorbeeld tot 50% ruimte besparen wanneer de trays leeg zijn. Tot slot vormt het complete systeem een gesloten kringloop waarin trays worden geretourneerd, gereinigd en hergebruikt. Hierdoor wordt het gebruik van plastic wegwerptrays sterk gereduceerd, zodat de aanbodketen als geheel duurzamer wordt."

Voor meer informatie:
Syngenta Flowers