Wageningen presenteert reeks factsheets over perceelsranden, biostimulanten en onkruidbeheersing

Wageningen University & Research heeft een aantal factsheets opgesteld, waarin de laatste stand van de wetenschap over perceelsranden, biostimulanten of onkruidbeheersing is opgenomen. Deze factsheets zijn opgesteld binnen het project Kennistransfer Plantgezondheid, waarin LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, NFO en BO Akkerbouw samenwerken aan de ontsluiting van kennis voor telers. De kennis komt voor een aanzienlijk deel uit onderzoeksprojecten die akkerbouwers via BO Akkerbouw financierden. De factsheets dragen onder andere bij aan het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming 2030.

Functionele agrobiodiversiteit
De factsheet over functionele agrobiodiversiteit geeft tekst en uitleg over hoe akkerranden kunnen bijdragen aan natuurlijke plaagbestrijding. Waar moet je op letten bij de aanleg van zo'n rand? Welke plantensoorten passen erin? Download hier de factsheet ‘Functionele akkerranden voor plaagbeheersing’.

Biostimulanten
Over biostimulanten leven veel vragen bij telers, terwijl dit type meststoffen een steeds grotere rol kan spelen bij de opbouw en het behoud van een weerbare teelt. De factsheet over biostimulanten biedt informatie over wat ze zijn, wat van de stoffen valt te verwachten in de teelt, en hoe ze zijn te testen in de praktijk. Download hier de factsheet ’Biostimulanten in de akkerbouw’.

Onkruidbeheersing
Bij de onkruidbeheersing spelen zorgen over het krimpende middelenpakket. De factsheet legt uit hoe je aan de slag kunt gaan met een gecombineerde inzet van tactieken en technieken tijdens het groeiseizoen: voorkomen dat onkruiden kiemen, groei van volwassen onkruidplanten beperken en productie van nieuwe zaden en wortelstokken voorkomen. Download hier de factsheet ‘Onkruidbeheersing: van één grote klap naar meerdere kleine tikjes’.

bron: ZLTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven