"Opwarmertje richting de start van het seizoen"

Bio-tulpen met bol in exclusief Valentijnsboeket

Tholen - Een boeket met biologische tulpen met de bol er nog aan. Rond de Valentijn bezorgt TOMA Bloemenservice volledig biologische bossen bloemen bij de consument aan huis, die behalve tulpen ook bestaan uit seizoensproducten afkomstig van één van de biologische kwekerijen waar oprichter van het bedrijf Toma Smit mee samenwerkt.

"Dit is een unieke actie omdat verse biologische bloemen nu eigenlijk niet verkrijgbaar zijn. De tulpen worden geteeld door Frank Schouten van Eko-Flora in Oostwoud. Hij is de enige in Nederland die op biologische wijze tulpen in een op zonne-energie verwarmde kas teelt. Eén keer per jaar, rond Valentijn, haal ik een partij biologische tulpen bij hem op", vertelt Toma.

De meeste Valentijnsboeketten gaan naar de vaste klanten van TOMA Bloemenservice. "Zij hebben een jaarrond bio-bloemenabonnement, waarbij ze seizoensstukken geleverd krijgen. Dit bijzondere boeket is één van de seizoensstukken uit het winterarrangement. De rest van de winter bestaat dit arrangement vooral uit droogbloemen, maar nu gaat het dus even om verse bloemen. Een mooi opwarmertje richting de start van het bio-bloemenseizoen in mei/juni."

De tulpenbos is ook een welkomscadeau voor nieuwe klanten die zich aanmelden voor het oogstaandeel bij de bloemenservice. En hij is los voor bedrijven en particulieren in Hilversum en directe omgeving los verkrijgbaar als Valentijnsboeket. "Na het bestellen kunnen zij het boeket op maandag 14 februari tussen 10:00 en 18:00 uur ophalen bij GoodyFood in Hilversum. Bezorgen kan ook in Hilversum en directe omgeving."

Toma wil met TOMA Bloemenservice een substantiële bijdrage leveren aan het vergroten van vraag en aanbod van schone en biologische bloemen. "De bollenteelt is één van de grootste gebruikers van chemische middelen. Deze bloemen brengen enorm veel CO2-uitstoot met zich mee, omdat ze uit verwarmde kassen komen en het overgrote merendeel van alle bloembollen naar het buitenland geëxporteerd wordt. Een teler als Frank toont aan dat het wel degelijk op een biologische manier kan. Zowel de vraag als het aanbod biologische bloemen moet omhoog. Mijn missie is om mensen bewust te maken van het feit dat het anders kan."

Voor meer informatie:
Toma Smit
TOMA Bloemenservice
06 21192173 
info@tomabloemenservice.nl 
www.tomavandenbosch.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven