Westlands college wil geen vergunning geven voor hotel op Honderdland

Het college van burgemeester en wethouders in Westland heeft de gemeenteraad voorgesteld om de verklaring van geen bedenkingen voor een logiesgebouw in verband met de aanvraag om omgevingsvergunning voor Honderdland te weigeren. Dat blijkt uit de collegebesluiten van week 4. 

In de besluiten valt te lezen dat projectontwikkelaar Westbrick in 2018 een aanvraag ingediend heeft voor een logiesgebouw, maar die aanvraag weer heeft ingetrokken. Nadien is een voorbereidingsbesluit genomen en een bestemmingsplan vastgesteld dat de bouw van een logiesgebouw voor arbeidsmigranten onmogelijk maakt.

Daartegen is Westbrick in beroep gekomen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Afdeling heeft het bestemmingsplan vernietigd. Daarom moet de gemeenteraad een nieuw besluit nemen over de vaststelling van de bestemming van het perceel van Westbrick.

Buiten de beroepszaak aangaande het logiesgebouw, heeft Westbrick in 2020 ook een aanvraag ingediend voor de bouw van een hotel. Hiervan moet redelijkerwijs worden aangenomen dat het gebouw niet als hotel gebruikt zal worden. Daarom wordt de omgevingsvergunning geweigerd.

Bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven