Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenportLIVE: Autonome teelt: drones, sensoren en data voor duurzame bollenteelt en glastuinbouw

Naast het sierteeltcluster van de Topsector tuinbouw, telt de Duin- en Bollenstreek nog meer aansprekende clusters. Op donderdag 17 februari slaan wij tijdens onze volgende GreenportLIVE de handen ineen met het cluster van drone- en sensortechniek Unmanned Valley uit Katwijk en het ruimtevaartcluster NL Space Campus uit Noordwijk.

Voormalig vliegveld Valkenburg is het decor voor de presentatie van een aantrekkelijk en afwisselend programma met inspirerende inleidingen, enthousiasmerende demonstraties en verdiepende workshops. Tijdens dit gevulde middagprogramma passeren zowel technische ‘bouwers’ als ontwikkelaars, software en training en opleiding de revue. Hiermee hebben we een programma dat vooral interessant is voor deelnemers die ook op dit moment al bezig zijn óf sterk geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die drones, sensoren en data kunnen bieden om de teelt, zowel op de bollenvelden als in de kas, verder te verduurzamen.

Het programma 
De line-up is op donderdag 17 februari ’van 13.00-16.30 uur als volgt:

  • We beginnen met een korte toelichting op de huidige status van de autonome teelt vanuit het perspectief van de tuinbouw door iemand die betrokken is bij de Nationale Proeftuin Precisielandbouw en vanuit technisch perspectief door iemand van TU Delft.
  • Vervolgens vertellen CGI, AirHub, MAVLAB, PATS en Geronimo.ai welke mogelijkheden zij zien en op welke manier zij nu al in de tuinbouwsector actief zijn.
  • Na een demonstratie binnen door PATS of MAVLAB gaan we door middel van verdiepende workshops verder in op de mogelijkheden voor samenwerking. Tijdens deze workshops zijn in ieder geval de voornoemde partijen én Neo, Aerialtronics en Drone Flight Company aanwezig.
  • Na een demonstratie buiten sluiten we de dag af met een hapje en drankje en gelegenheid om door- of na te praten.

Doel bijeenkomst
Door het organiseren van deze bijeenkomst willen we bijdragen aan het over en weer beter leren kennen van de personen en organisaties die in de verschillende betrokken (clusters van) sectoren actief zijn. We denken dat dit voor iedereen inspiratie geeft om onze mooie sector verder te innoveren en te voorzien van een kwaliteitsimpuls die bijdraagt aan onze wereldwijde koppositie.

Wat ons betreft zou een mooie opvolgende activiteit tenminste één of meerdere nieuwe concrete samenwerkingen tussen partijen uit techniek en tuinbouw kunnen zijn. Ook benaderen we dit vraagstuk een volgende keer graag vanuit de huidige toepassingen van precisielandbouw of autonome teelt die we nu al kennen.

Na GreenportLIVE sturen wij een terugblik van alle bedrijven en introduceren we de samenwerking Greenport en Innovatievoucher.

Aanmelden
Vanwege het nu, en waarschijnlijk ook op 17 februari, geldende coronaregime vinden we het wél verantwoord om deze bijeenkomst fysiek door te laten gaan, maar bieden we plaats aan maximaal 75 personen. Meld je dus tijdig aan (en voor dinsdag 15 februari 12.30 uur) en wees ook daadwerkelijk aanwezig wanneer je aangemeld hebt, of meld je af als je toch niet kunt komen. We werken met testen voor toegang, hierover ontvang je na aanmelding meer informatie.

Bij aanmelding vragen we je ook om je een keuze te maken in de workshops. Kies twee workshops uit en op basis daarvan maken wij een indeling.

  • de aanmeldmodule is vanaf volgende week (de week van 31 januari) online beschikbaar. We sturen hierover een aparte uitnodiging. Wil je nu alvast je interesse kenbaar maken, stuur dan een e-mail naar eva@greenportdb.nl.

Bron: Greenport 

Publicatiedatum: