Genap treedt toe tot de Club van 100 WUR

Sinds 1 januari is Genap lid van de ‘Club van 100’ van Wageningen University & Research (WUR), een netwerk van toeleveranciers in de glastuinbouw. Het doel van de Club van 100 is het bevorderen van toegepast-strategisch onderzoek in de glastuinbouw in Nederland.

Directeur Dick van Regteren legt de keuze om zich aan te sluiten bij dit netwerk uit. "Een belangrijke reden voor ons om deel te nemen is de grote mate van innovatiekracht die kan worden gebundeld door de samenwerking met andere leden. Bovendien heeft Genap zo toegang tot faciliteiten die onderzoek naar innovatieve oplossingen mogelijk maakt."


De Genap Energy Cover op proef bij de WUR

Duurzaam watergebruik is een onderwerp van gesprek dat dagelijks ter tafel komt en waar wij als aanbieder van wateropslagsystemen in de tuinbouw volop aan werken. Neem bijvoorbeeld de Genap Energy Cover die eind vorig jaar is geïnstalleerd op het regenwaterbassin bij de WUR in Bleiswijk. Het betreft hier een anti-alg drijfzeil waarin flexibele, drijvende zonnepanelen zijn geïntegreerd. Deze unieke oplossing zorgt voor efficiënt gebruik van de schaarse ruimte van een tuinder door wateropslag te combineren met  energieopwekking. Energie die de tuinder vervolgens kan gebruiken voor zijn bedrijfsvoering. Gezien de vele reacties op het concept is het ons meer dan duidelijk geworden dat er grote behoefte bestaat aan een dergelijk systeem.

De komende tijd zal gebruikt worden om data te verzamelen en de interesse van telers te inventariseren op basis waarvan het product kan worden doorontwikkeld. Daarbij zal met name aandacht besteed worden aan het verhogen van het opwekkend elektrische vermogen van de flexibele zonnepanelen. Door nauw samen te werken met leden van de ‘Club van 100’ en wetenschappers van de WUR, verwachten we binnen twee jaar de huidige achterstand qua energieopbrengst ten opzichte van starre panelen, te hebben ingehaald.”

Voor meer informatie:
Dick van Regteren
Genap B.V.
Goorsestraat 1
7041 GA ‘s-Heerenberg
+31 (0)314 66 16 44
D.vanRegteren@genap.nl 
www.genap.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven