Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek Wageningen moet kwaliteit zeecontainer-roos opkrikken

In Kenya geteelde rozen reizen naar onder meer Nederland met het vliegtuig. Zeetransport is duurzamer en goedkoper, en is aan een langzame opmars bezig. De langere duur van het transport over zee komt de kwaliteit van de bloemen niet altijd ten goede.

Uit een verkennend onderzoek door de Business Units Wageningen Food & Biobased Research en Glastuinbouw van Wageningen University & Research blijkt dat, zelfs als je het naoogstbehandelings-protocol en de transportomstandigheden gelijk houdt, er nog altijd verschillen zijn in hoe de bloemen presteren bij de consument. Die verschillen worden veroorzaakt door zowel genetische factoren als de teeltomstandigheden.

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van een Seed Money-Project van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Hierbij zijn verschillende partijen uit het bedrijfsleven betrokken met ondersteuning van de Landbouwraad in Kenia.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek

Publicatiedatum: