Aankondiging Russisch bruidsseizoen met Nederlandse Chrysanten

22 januari was in St. Petersburg de eerste editie van een nieuwe bruidsbeurs Wedding Guide Expo. Op deze beurs speelden Nederlandse chrysanten een grote rol.

St. Petersburg is een geliefde stad voor stellen die gaan trouwen. Als vanaf mei het trouwseizoen weer volop van start gaat, profileert de door tsaar Peter de Grote gestichte stad zich als hét trouwcentrum van Rusland. Uit het hele land komen bruidsparen naar St. Petersburg om in een romantische setting hun huwelijk te laten voltrekken. Wat is mooier dan zo’n prachtige dag te laten aankleden met een veelheid aan kleurige chrysanten?

Chrysant als bruidsbloem
Op de bruidsbeurs in St. Petersburg toonden Russische bloemisten inspirerende ideeën met Nederlandse chrysanten. Met een veelzijdige mix van 2000 chrysanten en kennis van bruidstrends uit Nederland gingen Russische bloemisten aan de slag. Gecombineerd met hun eigen artistieke inbreng ontstonden prachtige creaties, van bruidsboeketten tot decoratie van de huwelijksdag. Vele bezoekers werden zo geïnspireerd voor bloemwerk voor die unieke dag die hun trouwdag zal zijn. 

Inspiratie voor Russische bruidsparen en bloemisten
Voor de Nederlandse chrysantenkwekers- en veredelaars, verenigd in Stichting Chryson, was de deelname aan de bruidsbeurs een succes. Bezoekers en aanwezige bloemisten deelden talloze berichten, foto’s en video’s via social media. Bovendien werden er direct na de beurs concrete bestellingen geplaatst. Via het platform Flower Experience zijn en worden Russische bloemisten geïnspireerd en gemotiveerd om  mooie bruidsboeketten en decorstukken voor huwelijken te ontwerpen met de sterke en veelzijdige Nederlandse chrysant.

Samenwerking Russische partners
Voor de afzetbevordering van bloemen naar Rusland is het voor de Nederlandse sierteeltsector van belang om in contact te zijn met diverse sectoren in Rusland. Zowel op economisch als op cultureel vlak. Belangrijk is om de meerwaarde van samenwerking te laten zien en de betreffende sector verder te ontwikkelen. Daarvoor spelen zowel de kwaliteit van Nederlandse bloemen als de ervaring van Nederlandse bloemisten met bijvoorbeeld de bruidssector een rol. Het bedrijf Sobolj met haar platform Flower Experience faciliteert hierin. In samenwerking met de Russische organisatoren van de nieuwe bruidsbeurs legde Sobolj de basis voor een geslaagde eerste editie en voor een structurele samenwerking. Vanuit deze samenwerking kan de marktpositie van Nederlandse bloemen in het algemeen en chrysanten in het bijzonder binnen de Russische huwelijksbranche verder ontwikkeld en verstevigd worden.

bron: Sobolj


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven