Bioproducten houden bassins en leidingen schoon

Waterbassins vol algen en een verstopt leidingsysteem, ze zijn een gruwel voor iedere teler en kweker. Om dit tegen te gaan en in voorkomende gevallen op te lossen, introduceert PlantoSys twee 100% biologische producten op basis van specifiek werkende bacteriën: Blue Bac-1 en Blue Bac-2.

Blue Bac-1 vermindert volgens de producent niet alleen in grote mate de productie van algen, het helpt aansluitend ook nog eens bij het verteringsproces van afgestorven algen. Blue Bac-2 creëert 'een zeer gladde natuurlijke coating aan de binnenkant van het leidingsysteem waardoor organische vervuiling geen kans krijgt zich te hechten.' Proefgebruikers zijn zeer enthousiast over effect en werkingsduur van beide producten. "Een volwaardig en duurzaam alternatief voor het standaard toegepaste waterstofperoxide", aldus Erik Jaspers, adviseur glastuinbouw.

Blue Bac-1 voor waterbassins en -silo’s
Blue Bac-1 is een 100% biologisch product op basis van nuttige en ongevaarlijke, specifiek werkende, bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor optimalisatie van de biologische balans van het water, aldus Erik. "De algengroei wordt maximaal gereduceerd en het verteringsproces van afgestorven algen krijgt aansluitend een extra boost. Zodra de optimale balans is bereikt, worden de bassins en silo’s schoon en blijven deze schoon. Aanvullend beluchten van het water versterkt het effect." 

Blue Bac-2 voor leidingen, slangen en druppelaars
Ook Blue Bac-2 is een 100% biologisch product en houdt een waterleidingsysteem op natuurlijke wijze vrij van verstoppingen, vanaf de mestbak tot en met de druppelaars. De speciale bacillus bacteriën in Blue Bac-2 vestigen zich op de binnenwand van leidingen, slangen en druppelaars. Zo wordt een zeer gladde ‘coating’ gevormd, waar organische vervuiling zich niet aan kan hechten. "Door Blue Bac-2 maandelijks in te zetten wordt geen slijmerige biofilm gevormd en blijft het complete leidingsysteem schoon. Verstoppingen behoren hiermee tot het verleden."

Samen gebruiken
Hoewel Blue Bac-1 en Blue Bac-2 prima individueel inzetbaar zijn, is hun meerwaarde juist om ze complementair aan elkaar in te zetten. "Met Blue Bac-1 wordt het water in de opslag schoongemaakt en schoongehouden. Blue Bac-2 is dan nog eens een extra verzekering om de laatste eventuele verontreiniging vanuit de opslag geen kans te geven het leidingsysteem te verstoppen."

Voor meer informatie:
PlantoSys
info@plantosys.nl  
www.plantosys.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven