Forever Plants over sorteer- en afleversysteem WPS

Rust maakt werk op de kwekerij leuker

Bij WPS werken we elke dag aan handsfree growing. Wat betekent dit voor Thom Persoon, mede-eigenaar van Forever Plants? Deze kweker van tropische planten werkt nu ruim 1,5 jaar met een WPS sorteer- en afleversysteem. Compleet met camerasortering, bufferbanen met watergift, flexibel ordersysteem én acht inpakstations. Deze automatisering brengt overzicht en besparing op het gebied van arbeid.

“Voorheen werkten we met een kleiner WPS-systeem, maar de keuze om kasruimte op te geven voor het uitgebreide sorteer- en afleversysteem van WPS, zorgt nu voor veel meer rust en overzicht in ons orderproces. Ook voor onze collega’s is het werk minder intensief, werken ze op de juiste hoogte en ervaren ze meer rust en daarmee meer werkplezier”, vertelt Thom met een glimlach tussen de groene planten.

“De planten worden met een heftruck ingevoerd op een buffertafel. Daarbij brengen we yucca’s in eerste instantie naar een sorteerbuffer. Dit omdat daar een deel van in trays wordt afgeleverd en een ander deel terug de kas in gaat. De groene planten gaan via een andere buffertafel de afleverbuffer in. Hier checkt een camera de sortering van de plant en wordt op basis daarvan de bestemming in de afleverbuffer automatisch bepaald. Het WPS-systeem heeft zelfs de intelligentie, dat het zelf regelt dat de grootste planten niet naast andere grote planten in de buffer komen. Dit om schade bij inhaken te voorkomen. Zowel de medewerkers als de planten worden hier zichtbaar gelukkiger van.”

Koppeling software brengt verkoop en productie samen
“Door de koppeling met ons verkoopprogramma (SDF) worden orders nu automatisch naar de inpakplekken gestuurd. Waar we voorheen nog orders aan het ‘overtypen’ waren, wordt het nu automatisch verwerkt en dat brengt ons weer een stap dichterbij handsfree growing. De planten komen dus met zo min mogelijk handelingen naar de medewerkers toe. Dit zorgt voor minder stress in de plant, én bij onze inpakkers”, vult Thom aan.

Meedenken in processen en oplossingen
WPS is echt een sparringpartner voor Forever Plants geweest. Zoveel mogelijk flexibiliteit in het systeem aanbrengen, dat was de uitdaging voor de engineers van WPS. Robert – systeem specialist bij WPS - was tijdens het hele project betrokken en vertelt enthousiast: “Alle vragen kwamen in dit project samen. Hoe kan je gebruik maken van sorteer- én schoonmaakwerkzaamheden? Is dat te combineren met een ordersysteem, zonder dat je de plant nog aan hoeft te raken, voordat ze de afleverbuffer ingaan? Dit met de diverse potmaten, maar ook beschikbare ruimte - zorgt nu na een jaar voor veel besparing in arbeid, efficiency en logistiek.”

Service en onderhoud doen we samen
Elk systeem van WPS vraagt onderhoud. Forever Plants kiest ervoor om zelf een technische dienst in huis te hebben voor eerstelijns issues. Dat werkt heel goed samen met het serviceteam van WPS. Bij complexe problemen en voor regulier onderhoud is het fijn dat het serviceteam van WPS gerichte acties kan uitvoeren. Zo houden we elkaar scherp. Planten zijn toch levende producten die dagelijks anders zijn, hierdoor kunnen er situaties vandaag anders zijn dan gisteren, waarbij het fijn is dat een medewerker met meer technische kennis dit goed kan uitleggen aan de servicemonteurs van WPS. Samen zorgen we continue voor het verbeteren van alle processen. En daar wordt iedereen blij van.

Voor meer informatie:
Forever Plants Group
Zwethlaan 402675
LB Honselersdijk
T: 0174-622668
sales@foreverplants.nl
www.foreverplants.nl

WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
info@wps.eu
www.wps.eu/nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven