Vier-in-één doseeroplossing 'opgevoerd' naar 1000 liter per uur

Naast het assembleren van standaard kleppen en kranen, ontwikkelt Power Plastics in eigen beheer geheel eigen (en klantspecifieke) oplossingen. 

Recente ontwikkelingen, volledig in eigen beheer uitgevoerd, zijn de Power Puls Venturi (Venturi met geïntegreerd magneetklepje, terugslagklep en calibratie). Naast de 600 liter per uur heeft de technische groothandel sinds kort ook de 1000 liter per uur ontwikkeld voor de vier-in-één doseeroplossing. 

Foto rechts: Power Puls Venturi

Daarnaast heeft men de LinValve (lineaire doseerkraan) in het assortiment. Deze heeft Power Plastics in vijf verschillende capaciteiten. Bovendien is deze laatste variant ook als Twin Valve leverbaar, om het gelijk lopen van de AB-bakken te waarborgen.

Lineaire doseerkraan LinValve


De Twin Valve waarborgt het gelijklopen van de AB-bakken
 
Testen
Om dergelijke ontwikkelingen volledig in eigen beheer uit te kunnen blijven voeren, moeten deze producten ook getest kunnen worden. 
Niet alleen om de goede werking te waarborgen, maar ook om specificaties te kunnen bepalen. Niels van Rooyen: "Binnen ons bedrijf zijn meerdere medewerkers met de vereiste kennis en ervaring beschikbaar om deze producten niet alleen te kunnen ontwerpen en ontwikkelen, maar ook om deze vervolgens te testen. De testopstelling is ‘in house’ ontwikkeld en zodanig flexibel ingericht dat bij diverse (onder)drukken en flows de nieuwe producten getest kunnen worden."


De montageafdeling 

Montageafdeling
De afgelopen jaren heeft Power Plastics haar montageafdeling  uitgebouwd tot een volledig professioneel ingerichte afdeling waar diverse specialisten werkzaam zijn. Niels: "Zo kunnen we snel grote series assembleren, mede dankzij de grote voorraden afsluiters en aandrijvingen die wij hebben. De range van geautomatiseerde afsluiters is enorm; vanaf een ½” doseer kraantje tot een dubbele vlinderklep van 2 x DN400." Leuk weetje: "De grootste geautomatiseerde klep ooit geleverd was een DN1100 gietijzeren vlinderklep voor een industriële toepassing."

Ook voor andere specials draait men de hand niet om, volgens Niels. "Doordat we samen met Rutec Engineering onder één dak zijn gevestigd, hebben we ook de technische collega’s van ons zusterbedrijf tot onze beschikking. Zij zorgen ervoor dat de specifieke maakdelen snel ontworpen en gemaakt kunnen worden."


De testopstelling

Voor meer informatie:
Niels van Rooyen
Power Plastics bv
info@powerplastics.com 
www.powerplastics.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven