Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pijnacker-Nootdorp sluit huisvesting arbeidsmigrant tussen de kassen niet uit

Als derde glastuinbouwgemeente van Nederland realiseert Pijnacker-Nootdorp zich dat huisvesting van arbeidsmigranten belangrijk is om de sector draaiende te houden. 

Met een beleidsnota wil de gemeente duidelijkheid bieden aan initiatiefnemers, ondernemers en inwoners over hoe men de tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten geregeld wil hebben. Dit kan zowel op locaties nabij de kassen als rond of in de woonkernen, als daar een juiste plek en draagvlak voor is. Een belangrijk uitgangspunt is dat de gemeente de druk op de toch al gespannen woningmarkt in Pijnacker-Nootdorp niet verder willen vergroten. Het tijdelijk huisvesten van arbeidsmigranten mag dus niet ten koste gaan van de huidige of toekomstige woningvoorraad.

Tot en met donderdag 24 februari 2022 is het ontwerp van de nota digitaal ter inzage hier te bekijken. De gemeente is niet de enige die met het vraagstuk bezig is. Ook andere gemeenten zijn ermee bezig. Zo gaf Westland eind vorig jaar nog te kennen onder voorwaarden tijdelijke huisvesting bij telers toe te willen laten. 

Bron: Gemeente Pijnacker-Nootdorp