DelafleX FPP siloliner-materiaal Foodgrade-gecertificeerd

Voedselveilig telen betekent ook aandacht en zorg hebben voor wateropslag. Bas van der Elst van Hendic ziet het belang hiervan in en ontvangt daarom binnenkort zijn Foodgrade certificaat op het DelafleX FPP siloliner materiaal. Op dit moment worden de laatste proeven hiervoor afgerond voor Hendic en DLPlastics.

Nicolle Peetoom en Bas van der Elst, Hendic

Duitse normen
De Delaflex liner wordt volgens de Duitse normen van Food Grade getest. Bas: “De reden voor de keuze voor Duitse normering is simpel. De Duitse normering is de strengste normering in het drinkwatercertificaat. Hiermee kunnen we aan de hele wereld ons Delaflex liners leveren met het drinkwater en Food Grade certificaat. En dat is wat we willen.”

De hedendaagse siloliners worden grotendeels gemaakt van FPP. FPP staat voor Flexible Poly Propyleen. Dit materiaal scheidt geen toxische stoffen uit in het water, heeft een zeer hoge UV- bestendigheid. En het materiaal is bestendig tegen invloeden van meststoffen in het opgeslagen water.

Food grade vs Food safe
Food grade is een term waarmee doorgaans wordt bedoeld dat iets geschikt is voor consumptie of dat iets in contact mag komen met voedsel.

Met “food safe” wordt vaak bedoeld dat een artikel of materiaal geen gevaar voor de voedselveiligheid oplevert (mits het wordt gebruikt voor het beoogde doel). Food safe betekent niet dat iets geschikt is voor consumptie.

De DelafleX met het Foodgrade certificaat leveren als siloliners en liners voor Hydroponic systemen (o.a. sla op water). Bas is van mening dat dit een grote meerwaarde is voor de voedselveiligheid in onze tuinbouw.

Voor meer informatie:
Bas van der Elst
Hendic
+ 31 (0) 610 705 739
info@hendic.nl
www.hendic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven