AgroWizard lanceert eerste meetapp: stamdiktemeter voor boomtelers

De Venlose agrifood start-up AgroWizard heeft vandaag haar eerste meetapplicatie gelanceerd. De stamdiktemeter voor vrucht- en laanboomtelers brengt volautomatisch en met behulp van kunstmatige intelligentie en RTK-GPS de stamdiktes van bomen op millimeterniveau in kaart. Boomtelers hebben vervolgens realtime inzicht in hun voorraad en kunnen hun teeltmanagement gedurende het groeiseizoen hierop aanpassen. Met behulp van haar eigen hardwareoplossingen en een online dataplatform wil AgroWizard het voor telers zo gemakkelijk mogelijk maken om de volgende stap in precisielandbouw te zetten.

Yannick Smedts en Pim Deuling

Demonstraties stamdiktemeter
AgroWizard is voortgekomen uit de ambitie van Boomkwekerijen Henri Fleuren uit Baarlo om de stamdiktes van hun ruim 3,5 miljoen vruchtbomen snel, accuraat én zonder hoge arbeidskosten te kunnen meten. Handmatig bediende stamdiktemeters voldeden niet; een combinatie van cameratechnologie, big data en kunstmatige intelligentie bleek de ultieme oplossing. Uit eigen onderzoek, alsmede onderzoek van HAS Hogeschool, is gebleken dat gebruik van de volautomatische stamdiktemeter resulteert in ruim 10% kostenverlaging en tot 15% opbrengstvermeerdering. Na jaren onderzoek en ontwikkeling is de volautomatische stamdiktemeter inmiddels marktrijp en beschikbaar voor telers uit Nederland en de Belgische en Duitse grensgebieden. Deze week worden, verspreid over Nederland, diverse demonstraties georganiseerd voor en door vrucht- en laanboomtelers om hen kennis te laten maken met AgroWizard.

Abonnementsmodel voor telers
Yannick Smedts, Directeur AgroWizard: “Hoge aanschafkosten zijn één van de belangrijkste barrières voor telers om hightech (precisielandbouw)technologieën aan te schaffen. Daarom biedt AgroWizard haar oplossing van hardware, software en online dataplatform aan middels een abonnement met vaste, maandelijkse kosten zonder aanschafkosten vooraf. De teler huurt dus de hardware en maakt gebruik van één of meer meetapps; de daaruit voortkomende data kan kosteloos worden ingezien en gebruikt op het online dataplatform.” Later dit jaar lanceert AgroWizard meerdere, additionele meetapps voor de agrifoodsector welke gebruik maken van dezelfde hardware-oplossingen en online dataplatform.

Voor meer informatie:
www.agrowizard.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven