"Lat voor technische eisen PV-projecten ligt hoger dan ooit tevoren"

In 2021 heeft AAB weer een aantal PV-projecten opgeleverd. Bij Seasun, Valstar Young Plants en Anthura zijn installaties van respectievelijk 430 kWp, 309 kWp en 1.370 kWp opgeleverd. De zonnepanelen en omvormers zijn ingepast in het elektrische systeem van de betreffende bedrijven, waarbij rekening is gehouden met de aanwezige WKK’s en noodstroomvoorzieningen.

Een van de aandachtspunten bij installatie van zonnepanelen is de brandveiligheid. Bij de genoemde bedrijven is dit in het voorstadium van ontwerp en aanbesteding meegenomen; te denken valt aan extra melders en brandvast materiaal.

Verduurzaming van de bedrijfsvoering is een belangrijke overweging geweest bij de realisatie van de zonnepanelen. Aangezien de opgewekte elektriciteit op de locaties zelf gebruikt wordt, levert dit bovendien een financiële besparing op temeer met de huidige (extreme) energieprijzen.

Met de invoering van Scope 12 en de strenge aanvullende eisen van de verzekeringsmaatschappijen, ligt de lat voor de technische eisen hoger dan ooit tevoren. Dit komt de kwaliteit van de installaties ten goede. Door het geheel vroegtijdig met uw verzekeringsmaatschappij te bespreken, komt u niet voor verrassingen te staan.

Voor meer informatie:
AAB Nederland
info@aabnl.nl 
www.aabnl.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven