Luus Hooyman, Veilingmeester in Aalsmeer

Nieuw jaar nieuwe kansen?

We hebben een jaar afgesloten. Dat voelt altijd goed, het afsluiten. Maar wat brengt dit nieuwe jaar ons? In onderstaande blog geeft Veilingmeester bij Royal FloraHolland Luus Hooyman (Veilingmeester in Aalsmeer op klok 2) een update van de start van 2022.

Als veilingmeesters maken wij weer volop jaarplannen. Wat zijn de voorspellingen voor dit jaar? Hoeveel meer of minder stuks, prijzen, omzet, sortiment en dergelijke. Waar zitten kansen en welke bedreigingen zijn er? Leren we leven met corona of een andere pandemie en dan hebben we ook nog de gasprijs. Kortom: genoeg zaken om je druk over te maken.

Kerstboom eruit, plant erin
Terug naar het nu: de prijsvorming is dit jaar prima van start gegaan. De eerste week is afgesloten met mooie prijzen. De kleur wit stond al in de hoofdrol en vanaf deze week was roze ook erg in trek. Bij de planten gaat het ook prima; de actie kerstboom eruit en plant erin, loopt goed. De bol op pot, een winterproduct om het voorjaar in huis te halen, gaat grif van de hand.

De goede prijzen bij de bloemen zijn het gevolg van de vraag, maar zeker ook omdat er minder aanbod is. In diverse teelten is de gasprijs de reden dat de aanvoer minder of even niets meer zal zijn. Dit zal een verschuiving in het aanbod geven. Een graadje minder stoken kan gevolgen hebben voor deze producten. Kwekers, let op de kwaliteit. De consument hebben wij de hele coronaperiode kunnen verleiden om meer aan bloemen en planten te besteden. Dit vasthouden is goed voor de gehele sector.

Schaarste aan producten
De komende twee weken verwachten wij nog een schaarste aan producten en blijft de prijsvorming dus op een aantrekkelijk niveau. Mocht u nog een voornemen willen toevoegen aan uw lijst, dan stel ik voor om vooral social media te voeden met promotie van uw product. Een goede start hiervoor is om regelmatig promotie te maken in Clocknews. Clocknews wordt dagelijks gestuurd naar de inkopers waar klokgerelateerde informatie te vinden is. Wilt u promotie maken of u aanmelden voor deze nieuwsbrief, mail dan naar: clocknews@royalfloraholland.com.

Connect to grow
Bent u koper of aanvoerder en wilt u meer weten over afzet of kopen via de klok van welke bloem/plant dan ook. Neem contact op met het Klant Contact Center van Royal FloraHolland (tel 088 789 89 89) en vraag naar een veilingmeester of accountmanager. Wij leiden u graag persoonlijk rond in de b(l)oeiende wereld van bloemen en planten. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven