Herburg Roses, Ziway Roses, AQ Roses en Braam Roses:

Nederlandse rozenkwekers renoveren huisjes in Ziway

Naast het kweken van rozen in Ethiopië waren Herburg Roses, Ziway Roses, AQ Roses en Braam Roses de afgelopen weken druk bezig met een project voor de gemeenschap; ze hebben acht huizen gerenoveerd in Ziway voor 1,3 miljoen Birr (ongeveer 23.250 euro) en hebben deze vorige week opgeleverd.

“Het waren oude huisjes van arme mensen en mensen met een handicap”, vertelt Jos Klijs van Herburg Roses. “Ze waren echt versleten; gaten in het dak en muren die omvielen. De gemeente was op zoek naar investeerders en toen hebben wij met zijn vieren de huisjes, die waren gemaakt van gedroogd gras en klei, onder handen genomen.”

De vier farms, allemaal van Nederlandse eigenaren, hebben gezorgd voor mensen en materialen om de huisjes op te knappen. Binnen zes weken stonden er acht gerenoveerde huisjes met stenen muren en golfplaten daken.

De reden om mee te doen aan dit project was simpel, legt Klijs uit. “Nadat we de vraag van de gemeente hadden ontvangen waren we gaan kijken en zagen we al snel dat het hard nodig was. Daarnaast hebben we altijd een budget voor dit soort projecten omdat we het belangrijk vinden dat de gemeenschap het goed heeft; het zijn toch ook de mensen, of familie van de mensen, die bij ons werken.”

Voor meer informatie
Herburg Roses
www.herburgroses.com 

Ziway Roses
www.hollaroses.com 

AQ Roses
www.rosaplaza.nl 

Braam Roses


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven