Wat kan jou nou gebeuren?

De glastuinbouw is volop in beweging. Nieuwe mogelijkheden bieden mooie kansen, maar ook nieuwe risico’s. Ooit begon het met de ploeg in de grondteelt, nu zijn sorteerlijnen, zaaimachines, oogstkarren en buisrailwagens niet meer weg te denken. Mechanisatie en automatisering zijn iets van alle dag. Juist daarom is het verstandig om goed na te denken over de veiligheid rondom het gebruik van deze geautomatiseerde systemen.

Goede voorlichting en instructies
Veilig werken in een kas begint bij duidelijk communiceren. Weten jouw medewerkers waar zij op moeten letten? Begrijpt iedereen de instructies? Is dit niet het geval, dan wordt het gebruik van geautomatiseerde systemen alsnog een risico. Dat wil je natuurlijk niet. Geef werknemers voorlichting over de risico’s die ze lopen, waarom het belangrijk is om kennis te hebben van geautomatiseerde systemen in de glastuinbouw. En hoe ze daar veilig mee omgaan.

Zorg dat iedereen op en rond jouw bedrijf zo goed mogelijk beschermd is. Dit doe je met goede voorlichting, persoonlijke beschermingsmiddelen en preventie. En met een risico-inventarisatie en -evaluatie van Stigas. Zet met de RIE de eerste stap naar een beter werkklimaat. Ontdek hoe jouw bedrijf ervoor staat op www.watkanjounougebeuren.nl .
 
bron: Stigas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven