Voortaan één bestuurder Brightlands Campus en Campus Vastgoed in Venlo

Per 1 februari 2022 treedt Sigrid Helbig aan als CEO van zowel Brightlands Campus Greenport Venlo als Campus Vastgoed Greenport Venlo. Op dit moment heeft ieder van deze twee organisaties een eigen directeur, te weten Saskia Goetgeluk voor de Brightlands Campus en Ruud van Heugten voor Campus Vastgoed.

Om de verdere groei en betekenis van de campus te bewerkstellingen is in goed overleg van bestuurders, aandeelhouders en raad van commissarissen besloten tot een meer geïntegreerde aanpak en één bestuurder te benoemen op beide organisaties, zo deelt men in een persbericht. 

Onder leiding van de nieuwe CEO moeten er de komende jaren belangrijke stappen worden gezet in de verdere ontwikkeling van de campusorganisatie. Zo is het de ambitie dat de activiteiten van huidige bedrijven en instellingen op de campus sterk zullen toenemen. Ook zal er mede met inzet van Universiteit Maastricht een verdere ontwikkeling moeten plaatsvinden van onderwijs en onderzoek op de campus. Hierdoor wordt de samenwerking met de bedrijven op de campus geïntensiveerd en wordt de campus nog aantrekkelijker voor bedrijven die zich er willen vestigen. Uiteindelijke moet deze scale-up resulteren in een campus die geheel op eigen benen kan staan op basis van een verantwoord verdienmodel.

Sigrid Helbig was medeverantwoordelijk voor de oprichting van The Economic Board in de regio Nijmegen/Arnhem/Wageningen en gaf de afgelopen 6 jaar leiding aan deze triple helix organisatie, met speciale aandacht voor innovatie in de belangrijkste focusgebieden in die regio: Food, Health en Energy en de vele cross-overs daartussen.
 
Saskia Goetgeluk zal nog enige tijd als adviseur aan de organisatie verbonden blijven. Ruud van Heugten, die verantwoordelijk was voor Campus Vastgoed, blijft bestuurder van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven