VBW en Freesia Promotiecollectief gaan gezamenlijk Freesia promoten

Als onderdeel van de driejarige promotiecampagne Fabulous Freesia gaat het Freesia collectief in 2022 een samenwerking aan met Koninklijke VBW, de brancheorganisatie voor de gevestigde bloemendetailhandel. Het gezamenlijke doel van deze samenwerking is om de afzet (verkoop) van de Freesia bij de bloemist te stimuleren en te vergroten.

Voor Fabulous Freesia is het belangrijk om middels informatie en inspiratie de kennis over de Freesia bij de bloemist te vergroten en daarbij de positie van de Freesia bij de bloemist te vergroten. VBW wil met deze samenwerking bloemisten helpen om zich nog meer en beter als vakman te kunnen onderscheiden.

Binnen de samenwerking zal worden ingezet op een aantal zaken:

  • Freesia positioneren als bloem die vanwege zijn geur en vorm bijdraagt aan ‘het jezelf gelukkig voelen’. Middels het nieuwe concept ‘FloraVita’ zal hier invulling aan worden gegeven.
  • Bloemisten ondersteunen met goede content om Freesia beter te kunnen verkopen.
  • De verwerkingsmogelijkheden van Freesia (inspiratie) zullen worden getoond op vakevents en tijdens vakwedstrijden.
  • Door middel van gastlessen en excursies komen er voor AOC-opleidingen meer mogelijkheden om met freesia te gaan werken. Hiermee willen we de ‘bloemist van de toekomst’ bereiken.

Internationale bloemist
Naast de samenwerking met VBW blijft Flower Factor, als vast uitvoerende partij voor de Freesia promotie, in 2022 ook de internationale bloemist inspireren met Freesia.

Samenwerking op lange termijn
Intentie is om de samenwerking voor langere tijd aan te gaan. Dit is echter mede afhankelijk van de eerste resultaten na een half jaar en het vervolg van Freesia promotie. In de loop van 2022 moeten de Freesia kwekers weer stemmen op een vervolg plan vanaf 2023 waar de samenwerking met VBW dan een mogelijk onderdeel van is.

Gezamenlijke promotie aanpak Freesia-telers
De collectieve promotie ‘Fabulous freesia’  is een initiatief van alle  Freesia telers die lid zijn van Royal FloraHolland. Royal FloraHolland faciliteert en begeleidt deze groep.

bron: Royal FloraHolland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven