Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Hittetolerantie is een unieke kracht aan onze genetica”

Tholen - De nieuwste ‘superster’ in het poinsettia-assortiment van Beekenkamp Plants heet ‘Kayla Red’. De plant, die wordt gekenmerkt door rode eikenbladeren en een perfecte V-vorm, is door een lange houdbaarheid ideaal voor een langere verkoopperiode.

In de veredeling van kerststerren, die bij Beekenkamp ruim vijftien jaar geleden aanving, is de focus de laatste jaren steeds meer komen te liggen op teelteigenschappen. Dan moet je denken aan resistentie en een gedrongen groei, maar ook aan bijvoorbeeld hittetolerantie, welke ook een kenmerk is van de Kayla Red. “Deze hittetolerantie is een unieke kracht aan onze genetica.”

Marja Vonk-Noordegraaf en Sirekit Mol

Dat vertellen sales manager Marja Vonk-Noordegraaf en marketing manager Sirekit Mol. “Met name de Robin Red en de Robin Pink, die wij vorig jaar hebben geïntroduceerd, blinken hier in uit. Dat wil o.a. zeggen dat zij zelfs met hoge temperaturen tóch een dieprode of mooi roze kleur krijgen. Ook zijn ze perfect naast elkaar te telen zijn, omdat alle teelteigenschappen identiek zijn. Om deze redenen is de belangstelling dan ook groot, vooral vanuit de Verenigde Staten.”

Product Specialist Poinsettia Ard van der Lugt met de nieuwe Poinsettia catalogus

Alle Beekenkamp Superstars zijn FairTrade gecertificeerd, evenals de Princettia-serie. De jonge plantjes worden steeds vaker geleverd in de onlangs geïntroduceerde 128-gaats BKX-tray, een meermalige tray die geschikt is voor automatisch oppotten.

Klik hier voor de nieuwe catalogus.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
www.beekenkamp.nl