"De glastuinbouw hebben we ruimte gegeven op een gestructureerde wijze"

Eind december 2021 legde Ludwig Caluwé (CD&V) zijn ambt neer als gedeputeerde voor Landbouw in de provincie Antwerpen. Caluwé’s partijgenoot Kathleen Helsen is de nieuwe gedeputeerde voor Landbouw. Boerenbond sprak beide politici. 

Caluwé kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn ambtsperiode. "We hebben in de provincie Antwerpen een sterk ontwikkelde land- en tuinbouwsector. Als deputatie hebben we ontwikkelingen richting kunnen geven. De glastuinbouw hebben we ruimte gegeven op een gestructureerde wijze. We ondersteunden de tuinbouwsector met gedegen onderzoek in Sint-Katelijne-Waver en Hoogstraten. Hier ben ik fier op. Ook in onze proefstations in Geel en hier in de Hooibeekhoeve doen we aan toekomstgericht onderzoek. Voor de veehouderij stond een gedragen toekomstplan in de steigers, maar dit plan moest als gevolg van het stikstofarrest on hold gezet worden. Ik vind dat jammer.” 

Zijn opvolger wil onder meer werk maken van innovatie. "De landbouwsector kan en moet een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen. In onze proefbedrijven zullen we innovatief moeten zijn om de land- en tuinbouw te helpen verduurzamen. Ik wil hier werk van maken.” 

Bron: Boerenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven