Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kasverwarmingsslang op de markt

Arpo presenteert een nieuwe EPDM rubber kasverwarmingsslang: de GHH Greenhouse Hose. Het bedrijf, opgericht in 1973, levert al vele jaren diverse machines en materialen in de tuinbouw, waaronder een breed assortiment aan slangen. De huidige aangeboden kasverwarmingsslang in de markt voldoet aan de gestelde eisen, maar na rondvraag in de markt bleek dat er zeker ruimte was voor een tweede aanbieder voor dit type slang.

Met dit gegeven is men samen met partners aan de slag gegaan. Een kasverwarmingsslang heeft echter wel zijn specifieke eisen. Bas Willemse: "Je kunt bij de ontwikkeling hiervan niet over één nacht ijs gaan. Gedegen productontwikkeling, laboratorium onderzoek & testen zijn dan ook een must en vroegen om een lange voorbereidingsperiode."

Marktintroductie
In september vorig jaar was het dan zover en is men actief de markt gaan benaderen. De reacties zijn zeer positief, volgens Bas. "De kwaliteit van de slang werd direct erkend. Sinds de introductie van de GHH zijn er reeds vele kilometers slang in de kassen geïnstalleerd. Waar voorheen één aanbieder de prijs bepaalde, bieden we de Greenhouse Hose nu direct scherp aan zonder concessies te doen aan de kwaliteit."

De afzet verloopt via de kassenbouwers, installatiebedrijven en groothandel. De slang is voorzien van WUR approval en speciaal ontwikkeld voor levering van warmwater voor de glastuinbouw. De slang is bestand tegen hoge temperaturen (100°C) zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Bas somt nog wat voordelen op: "Soepel, knikvaste uitvoering, ozon-, slijtage- en verouderingsbestendig en versterkt met synthetische inlagen."

De KAS-nummers zijn per diameter op de slang gemarkeerd:

16,0mm = 2021-08
19,4mm = 2020-10
25,4mm = 2020-17
32,0mm = 2020-18

Voor meer informatie:
Bas Willemse
ARPO BV
Industriestraat 5
5268 BC Helvoirt
+31 (0)6 20 53 00 38
bwillemse@arpobv.nl 
info@arpobv.nl 

Publicatiedatum: