Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie moet onrendabele top warmteleidingen Westland verkleinen

Westland werkt aan een groot warmtenetwerk, Warmte Systeem Westland (WSW). Daarvoor moeten heel wat leidingen de grond in. Dat kost geld. Glastuinbouwbedrijven in warmtecoöperaties verzetten al veel werk. Nu is het zaak deze netten en toekomstige netten te koppelen. Daarvoor is subsidie beschikbaar.

De aanleg van de benodigde koppelleidingen voor het netwerk op zich is namelijk niet rendabel, maar wel noodzakelijk voor de realisatie van het WSW. Vanuit haar rol als stimulator en facilitator wil de gemeente daarom met een subsidieregeling de zogenaamde onrendabele top van de aanleg van koppelleidingen te verkleinen. Op deze wijze wordt de aanleg van koppelleidingen en daarmee van het WSW gestimuleerd.

De subsidie is uiteraard aan voorwaarden gebonden. Zo kunnen leidingnetten die volledig buiten Westlands grondgebied vallen niet op subsidie rekenen. Het gaat om een bedrag van maximaal 350.000 euro per aanvraag. Het subsidieplafond is 950.000 euro gedurende de looptijd van de subsidieregeling. De regeling vervalt op 1 januari 2023. 

Bron: Gemeenteblad van Westland