Vilosa en LV Plant fuseren

Tholen - LV Plant gaat vanaf nu verder onder de vlag van Vilosa. Daarmee worden Rene van Dop, Fred van Luijk, Rick van Luijk en Nick Groenewegen eigenaar van de kwekerij van Leo Valstar uit Monster. En wordt Vilosa, naast producent van kalanchoe en seizoensproducten, feitelijk dus ook een groentekweker.


Staand v.l.n.r. Nick Groenewegen, Fred van Luijk en Rene van Dop. Op de voorgrond: Robin Berendse van Yeald en Leo Valstar

LV plant heeft zich sinds jaar en dag toegelegd op enerzijds de opkweek van groetenplanten in de wintermaanden en anderzijds de teelt van een assortiment bloeiende planten in de rest van het jaar. Vilosa teelt op drie locaties in Westland kalancho├ź en diverse seizoensproducten, een assortiment dat voor een deel overlapt met dat van LV. Dat stond dan ook garant voor wederzijds belangstelling: Leo, op zekere leeftijd en op zoek naar het bestendiging van de bedrijfsvoering, had interesse in een partij die hiervoor garant kon staan. Vilosa, van hun kant, zag er een mooie versterking en uitbreiding in van de eigen productgroepen.

"We raakten begin vorig jaar in gesprek en we hadden een goede klik", vertelt Rene. "Nu hebben wij de aandelen overgenomen en zijn formeel eigenaar geworden van de kwekerij, maar in praktisch alle andere opzichten blijft alles bij het oude. Leo heeft een prachtbedrijf opgebouwd, LV is een krachtige naam in de groenten opkweek en die moet behouden blijven. Leo heeft toegezegd drie jaar aan te blijven en zijn kennis zoveel mogelijk over te dragen. Tegelijk blijft zijn voltallige personeel, 20 man sterk, gewoon in dienst en aan het werk. Het enige dat voor hen, misschien, met termijn verandert, is dat ze straks Vilosa op het shirt hebben staan."

Voor de klanten van beide bedrijven verandert kortom niets - hoewel er, laat Rene doorschemeren in zijn post op LinkedIn, op termijn wel een aantal verandering op spel staan. We horen er t.z.t. vast meer over.

Voor meer informatie:
Vilosa
Rene van Dop
rene@vilosa.nl 
www.vilosa.nl

LV Plant
Leo Valstar
Leo@Lvplant.nl
www.lvplant.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.