Royal Brinkman versterkt Noord-Amerikaanse aanwezigheid met overname

Royal Brinkman heeft het Canadese Kam's Growers Supply overgenomen. Beide bedrijven bundelen met deze stap hun krachten om te groeien en een uitgebreid portfolio van producten en diensten aan de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector aan te bieden.

Vanaf heden maakt Kam’s volledig deel uit van de Royal Brinkman Groep. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van beide organisaties en wordt gevoed door de toenemende schaalvergroting van de tuinbouwmarkt in Noord-Amerika.

De strategie van Royal Brinkman is om voorraden en een sterke lokale aanwezigheid te hebben in de belangrijkste tuinbouwlanden in de wereld. Kam's Growers Supply Inc. heeft de capaciteit en drive om haar marktpositie te versterken met een breder producten- en dienstenpakket en oplossingen die de winstgevendheid van telers verbeteren.


Ton van Mil (CEO, Royal Brinkman), Kameron Fordyce (eigenaar & CEO, Kam's), Julie Fordyce (eigenaar & operations en marketing, Kam's), Gert-Jan van Peer (CFO, Royal Brinkman)

Groeiambities
Royal Brinkman en Kam's werken al enkele jaren samen en de overname markeert de start van een nieuwe fase in hun samenwerking. Ton van Mil, CEO van Royal Brinkman: "Kam's is net als Royal Brinkman een familiebedrijf met medewerkers die geven om klanten en hun teelt. Dat past goed bij onze bedrijfscultuur."

Sinds de oprichting in 2005 heeft het bedrijf een continue groei doorgemaakt en een sterke reputatie opgebouwd. Kam's onderscheidt zich volgens de CEO van Royal Brinkman met uitstekende klantenservice, producten en oplossingen die de winstgevendheid van telers verbeteren en ziet dit beloond door het grote vertrouwen van klanten. "Dit sluit naadloos aan bij waar Royal Brinkman voor staat. Deze overname is een perfect voorbeeld van onze filosofie 'Let's improve together'", aldus Van Mil.

Meer producten in assortiment
Kameron Fordyce, eigenaar en CEO van Kam's Growers Supply: "Met de enorme schaalvergroting en hightech ontwikkeling van Noord-Amerikaanse telers, is de samenwerking met Royal Brinkman de perfecte match voor ons om te voldoen aan de groeiende vraag naar internationale tuinbouwtechnologie. Het bundelen van onze krachten met een wereldwijde tuinbouworganisatie als Royal Brinkman, die meer dan 135 jaar tuinbouwervaring en een uitgebreid nieuw productassortiment met zich mee brengt, creëert een fundament van stabiele groei voor de toekomst. Het stelt ons in staat om het meest innovatieve, bewezen productassortiment van alle tuinbouw-leveranciers in Noord-Amerika aan te bieden. De samenwerking met Royal Brinkman zorgt ervoor dat wij het product- en dienstenportfolio kunnen uitbreiden met teeltwisselingsproducten, mechanische apparatuur en technische projecten."

Kam's Growers Supply, met zijn 20 werknemers, zal de activiteiten voortzetten onder de naam Kam's vanuit dezelfde twee locaties in Ontario en British Columbia, Canada. Kameron en Julie Fordyce blijven het bedrijf leiden met hetzelfde team van verkoop-, agronomie-, kantoor-, magazijn- en logistiekmedewerkers.

Vergroten slagkracht
Door de samenwerking met een sterke internationale organisatie als Royal Brinkman krijgt Kam's toegang tot een uitgebreid productassortiment en middelen waar zowel kleine als grote telers in Noord-Amerika van zullen profiteren. Royal Brinkman kan de activiteiten snel opschalen en voort bouwen op hun sterke positie in belangrijke markten. Gezamenlijk kunnen beide bedrijven hun groeiambities waarmaken en de Noord-Amerikaanse telers een groter aanbod van kwaliteitsproducten en service bieden.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 

 

Kam's Growers Supply
www.kams.ca 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven