Glastuinbouw Nederland hoopt op versnelling bouw huisvesting arbeidsmigranten

"Het mag allemaal wel wat sneller gaan"

Het demissionaire Kabinet heeft medio december de Jaarrapportage arbeidsmigranten 2021 naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin wordt onder andere verslag gedaan van de uitvoering van de aanbevelingen van het Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten, ook wel de Commissie Roemer genoemd. Glastuinbouw Nederland is van mening dat het tempo wel wat omhoog kan, zo stelt Peter Loef, Beleidsspecialist Arbeid bij de belangenbehartiger. 

Het nieuwe Kabinet trekt structureel 60 miljoen euro uit voor opvolging van de adviezen van de Commissie Roemer. "Hopelijk wordt er snelheid gemaakt met de inzet van de 60 miljoen en de realisatie van de toegezegde bouw van huisvesting voor internationale werknemers", zo zegt Peter in een eerste reactie.

Naar zijn mening mag het tempo sowieso wel wat worden opgevoerd. "Het mag allemaal wel wat sneller gaan. Maar ja, aanpassing van wet- en regelgeving en een compleet nieuw en inmiddels 'verplicht' certificeringssysteem voor uitzendbureaus, kost tijd. Dat is voor iedereen vervelend en zeker voor de internationale werknemers die nu nog werkzaam zijn voor werkgevers of uitzendbureaus die de gestelde regels niet naleven."

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven