Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse Helleborus blikt terug op een goed jaar

Het is tijdens de dagen rond de jaarwisseling rustig op Helleborus BVBA, een bedrijf dat zich toelegt op de veredeling en vermeerdering van de gelijknamige plant. Met 4.000 moederplanten waarmee jaarlijks 5.000 kruisingen gemaakt worden, behoort het bedrijf uit Oostkamp tot de grootste veredelaars in Europa. Onder de moederplanten zijn tal van wilde soorten die stammen uit de bergen van India, Slovenië en ook de Ardennen.

“De plant komt van nature voor in heuvelachtige gebieden waar hij vanaf februari tot bloei komt als de sneeuw smelt en de dagen lengen”, vertelt Thierry Van Paemel, eigenaar van het sierteeltbedrijf. De West-Vlaming stond jarenlang bekend in de regio Oostkamp als zaakvoerder van het tuincentrum ‘t Wilgenbroek. Dat bedrijf is in 2020 overgenomen door zijn dochter Tineke. Zelf heeft hij samen met zijn zoon Tom de overstap gemaakt naar de helleborusveredeling.

Lees hier verder op Vilt.be

Publicatiedatum: