Sudlac en Mardenkro samen verder onder de naam Lumiforte

Sudlac SAS en Mardenkro, twee bedrijven die tuinbouwcoatings produceren, gaan onder een nieuwe naam verder. De nieuwe bedrijfsnaam wordt Lumiforte. Lumiforte is onderdeel van coöperatie Horticoop. De coatings van Lumiforte blijven onder de merknamen Sudlac, ReduSystems en Selectline beschikbaar voor klanten.

“In het proces van de naamswijziging worden tevens verschillende bedrijfsactiviteiten verder geoptimaliseerd, waaronder productie, logistiek en marketing. Dit komt onze klanten ten goede’’, legt CEO Guido Janssen van Lumiforte uit.

Lumiforte blijft in de tuinbouw vasthouden aan de vertrouwde merken Sudlac en ReduSystems. Janssen: “Die zijn immers stevig verankerd in de markt en hebben ieder hun eigen specifieke eigenschappen en marktbenadering. De klant kan precies dat product kiezen dat het beste bij zijn bedrijf, klimaat en teelt past.’’

De coatings die beschikbaar zijn onder de merknaam Sudlac beschermen het gewas maximaal en doeltreffend tegen zonlicht voor kortere of langere tijd, net wat nodig is. Voor de zelfreinigende coatings is geen verwijderingsmiddel nodig.

De technologische hoogwaardige ReduSystems coatings werken preciezer en gerichter. Deze coatings sturen de inval van licht en warmte. De producten kunnen met elkaar gecombineerd worden en versterken elkaar. Zo kunnen in de zomer licht- en warmte werende coatings samen met een diffuse coating op het kasdek worden aangebracht, terwijl in lichtarmere perioden een coating gebruikt kan worden die de lichtinval verbetert.

In de sportbranche is Lumiforte met de merknaam Selectline actief als producent van sportveldbelijning en belijningsmachines. Selectline biedt een complete range aan kant-en-klare coatings en concentraat coatings die uitblinken in witheid en slijtvastheid. Inmiddels een begrip voor veel Europese voetbalstadions en verenigingen.

Lokale dienstverlening en uitlevering
Lumiforte blijft met het vertrouwde netwerk van distributeurs en groothandels wereldwijd samenwerken, zodat producten voor de gebruiker altijd lokaal verkrijgbaar zijn, geeft CEO Janssen aan. Voor bestellingen en vragen kunnen klanten uit Noord-Europa terecht bij de Nederlandse Lumiforte vestiging in Baarle-Nassau. Klanten uit Zuid-Europa kunnen terecht bij de Franse vestiging en Amerikaanse afnemers bij de locatie in Canada. Een subdivisie Lumiforte Azië is in ontwikkeling en volgt in 2022.

Vernieuwde productiefaciliteit in Frankrijk
De vraag naar kwaliteitsschermmiddelen neemt verder toe door de wereldwijde kasgroei, merkt Lumiforte. In 2021 opende de Franse Lumiforte vestiging daarom een gloednieuwe fabriek. Schermmiddelen worden in het Zuiden van Europa vooral toegepast om de teeltefficiëntie te vergroten. In het Noorden van Europa ziet Lumiforte een andere tendens: daar groeit de behoefte om gedurende het hele jaar het licht te sturen met coatings sterk door.

Voor meer informatie:
Lumiforte Holding BV (Hoofdkantoor)
Geerstraat 8
5111 PS Baarle-Nassau
+31 13 507 5399
welcome@lumiforte.com
www.lumiforte.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven